Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ 2ης ΓΙΟΡΤΗΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ. Μοιράστηκαν 10.000 μερίδες μανιταριών δωρεάν


Η ικανοποίηση ήταν εμφανής στους ανθρώπους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών από την επιτυχία της 2ης Γιορτής Μανιταριού που έγινε στην Καλαμπάκα, στις 26, 27 & 28 Αυγούστου 2016.
Υπολογίζεται ότι το τριήμερο αυτό πέρασαν περίπου 8.000 επισκέπτες και μοιράστηκαν γύρω στις 10.000 μερίδες μανιταριών εντελώς δωρεάν.


Δεκατέσσερις σεφ δημιουργούσαν μανιταροεδέσματα σε δεκαπέντε διαφορετικές εκδοχές. Ψητά μανιτάρια, ριζότο μανιταριών, μανιταρόσουπες, μανιτάρι σνίτσελ και τρουφομακαρονάδες ήταν μόνο ορισμένα από αυτά.


Η γιορτή ξεκίνησε την Παρασκευή με θεατρικά δρώμενα και συναυλία, συνεχίστηκε το πρωινό του Σαββάτου με κυνήγι τρούφας, συλλογή και ταυτοποίηση μανιταριών, ενώ η μανιταρογνωσία συνεχίστηκε το απόγευμα στο σεμινάριο του προέδρου Μανιταρόφιλων Ελλάδας, κ. Γιώργο Κωνσταντινίδη.


Το αδιαχώρητο συνέβη το βράδυ του Σαββάτου όπου το φαγητό, το τραγούδι και ο χορός που συνόδευε το μουσικό συγκρότημα "Manitarock", αποτέλεσαν την κορύφωση του τριημέρου.


Παρόλο που ο χώρος της γιορτής ήταν διπλάσιος του περσινού αποδείχθηκε τελικά λίγος για να χωρέσει τις χιλιάδες του κόσμου.Η γιορτή έκλεισε την Κυριακή με παραδοσιακού χορούς από όλη την Ελλάδα και δράσεις για τα παιδιά, ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν κατά τη διάρκειά της, εκτός του Διευθυντή του Μουσείου κ. Νίκου Πάλλα, ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναγνωστόπουλος.