Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Δ.Τ.: ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2016 Σύσκεψη των φορέων & συλλόγων στο Δημαρχείο Κατερίνης Νέο ρεκόρ συμμετοχών, στην τελική ευθεία για τη μεγάλη αθλητική, πολιτιστική γιορτή

Νέο ρεκόρ συμμετοχών καταγράφει ήδη μία εβδομάδα πριν την ολοκλήρωση των εγγραφών, ο αγώνας δρόμος – θεσμός «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2016», καθώς σύμφωνα με το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον και τη ροή των νέων εγγραφών, οι αθλήτριες – αθλητές, οι οποίοι δηλώνουν την παρουσία τους, στην εκκίνηση της μεγάλης γιορτής αναμένεται να ξεπεράσουν κάθε προσδοκία.
Ήδη οι δηλώσεις συμμετοχής έφτασαν τις 1500, αριθμός που είχε αρχικά προκηρυχθεί. Σε κάθε περίπτωση η οργανωτική επιτροπή θέτει και νέες συμμετοχές στη διάθεση των αθλητών – αθλητριών και ορίζει καταληκτική προθεσμία υποβολής την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου.

Άτομα όλων των ηλικιών, από όλη την Ελλάδα, άτομα με ειδικές ικανότητες, εκατοντάδες εθελοντές, δεκάδες μουσικά και χορευτικά σχήματα, θα λάβουν μέρος στον αγώνα, ο οποίος είναι ενταγμένος στο επίσημο πρόγραμμα εορτασμού των 104 χρόνων Ελεύθερης πόλης. Αυτά είναι ορισμένα μόνο από τα στοιχεία, που συνθέτουν την ταυτότητα της αθλητικής – πολιτιστικής γιορτής, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, όπως τα παρουσίασαν οι διοργανωτές, στη διάρκεια σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο της Κατερίνης.


Την σύσκεψη συντόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Θεόδωρος Παυλίδης, ο οποίος μετέφερε τις ευχαριστίες του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, σε όλους τους εκπροσώπους των φορέων που συμμετέχουν στην προετοιμασία της διοργάνωσης.


Όπως τόνισε ο κος Παυλίδης: «Τρέχουμε σε έναν αγώνα, που σημασία δεν έχει η νίκη, αλλά η προσπάθεια και το αθλητικό ιδεώδες, σε μία διαδρομή, που τα σημεία αναφοράς της έχουν πολλά να διηγηθούν για την ιστορία και την απελευθέρωση της Κατερίνης. Ο Δήμος μας, καλλιεργεί το μαζικό αθλητισμό σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και ηλικίες. Η εκκίνηση θα δοθεί από το Δήμαρχο Σάββα Χιονίδη στις 02 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 π.μ. στο πλατανόδασος, από όπου στέλνουμε εμφαντικά το μήνυμα: «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ. ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ».


Εκ μέρους του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» μίλησαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. Αλέξανδρος Πούλιος, ο αντιπρόεδρος Βαγγέλης Γερομιχαλός, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Στην εκκίνηση θα βρεθεί αριθμός ρεκόρ δρομέων, συγκριτικά με τις 1400 εγγραφές, που έγιναν πέρυσι, ενώ ο αγώνας θα διεξαχθεί σε μια ενδιαφέρουσα και ήπια διαδρομή 8.000 μ., με φόντο τα Πιέρια, με αφετηρία το Πλατανόδασος και τερματισμό την πλατεία Ελευθερίας. Η διαδρομή προσφέρεται για δρομείς αλλά και αρχάριους. Θα δοθούν έπαθλα και δώρα στους νικητές και νικήτριες, στις τρεις πολυπληθέστερες συμμετοχές, ενώ μετάλλιο με την ανάγλυφη αποτύπωση του αγάλματος της Ελευθερίας και αναμνηστικό δίπλωμα θα λάβουν όλοι οι συμμετέχοντες, οι οποίοι θα λάβουν μέρος με κίνητρο την άθληση και την ψυχαγωγία».


Επίσης παρέστησαν και τοποθετήθηκαν, ο Βασίλης Δήμου, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, ο οποίος μετέφερε τα θερμά συγχαρητήρια και την ευλογία του Μητροπολίτη κ. Γεωργίου προς τους διοργανωτές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς «για την προώθηση μέσω της αθλητικής γιορτής των αξιών του ευ αγωνίζεσθαι», ο Διοικητής της Τροχαίας Δημήτριος Τσαουσίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αλέξανδρος Γιουμίδης, Χρήστος Λιανός, τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΠΠΑΠ Αντώνης Παπαγιαννούλης, Ευριπίδης Γκούμας, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Νεοκαισάρειας και Σβορώνου αντίστοιχα, εκπρόσωποι της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης, της Δημοτικής αστυνομίας, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων και συλλόγων, που βάσει της προκήρυξης του αγώνα συμμετέχουν ενεργά στη διοργάνωση. Στη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκε η πορεία των εργασιών, αναφορικά με τους τομείς της διοργάνωσης που έχει αναλάβει κάθε φορέας ξεχωριστά, ενώ διευθετήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Όλοι οι εκπρόσωποι των εμπλεκομένων φορέων εξέφρασαν την πεποίθησή τους, ότι, το «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ», θα διεξαχθεί την Κυριακή 02 Οκτωβρίου, υπό απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία.

Υγειονομική κάλυψη και ασφάλεια

Η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, σε επίπεδο υγειονομικής κάλυψης και ασφάλειας των συμμετεχόντων, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, για την Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα δρόμου - θεσμού «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ».

Προς την κατεύθυνση αυτή, η διαδρομή θα επιτηρείται από την Τροχαία, τη Δημοτική Αστυνομία, τον Αθλητικό Μοτοσυκλετιστικό Όμιλο Εξοχής, τον ΜΑΟ Κατερίνης και την Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας. Tην ευθύνη της ροής ενημέρωσης καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, θα έχει ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, θα παρέχουν την υγειονομική κάλυψη, δηλαδή την κάλυψη τυχόν υγειονομικής ανάγκης προκύψει κατά τη διάρκειά του αγώνα. Παράλληλα, τον σχεδιασμό υγειονομικών σταθμών και μονάδων. Στην εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής και στον τερματισμό θα λειτουργούν υγειονομικοί σταθμοί πρώτων βοηθειών. Την εξέλιξη του αγώνα θα παρακολουθεί ιατρός, που θα ορίσει ο Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας. Σε καίριο σημείο της αγωνιστικής διαδρομής θα βρίσκεται ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, θα συνδράμουν και μέλη του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», του Συνδέσμου Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού Πιερίας-Ημαθίας, του Γραφείου Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Πιερίας, του Συλλόγου Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν.Πιερίας.

Τον συντονισμό των εθελοντών αναλαμβάνει το μέλος του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» Αριστείδης Γκιάτας.

Οι μουσικοί ρυθμοί της γιορτής

Tο δικό τους ξεχωριστό τόνο και χρώμα στη μεγάλη αθλητική και πολιτιστική γιορτή του αγώνα δρόμου – θεσμού «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2016» αναμένεται να δώσουν και φέτος επενδύοντας μουσικά και χορευτικά τη διαδρομή από το Πλατανόδασος έως και το άγαλμα της Ελευθερίας στην κεντρική Πλατεία, μπάντες, Djs, μουσικοχορευτικά σχήματα πολιτιστικών συλλόγων κ.ο.κ.

Ειδικότερα συμμετέχουν: η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης (Συνεδριακό κέντρο), το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης – Τμήμα Κρουστών (Αφετηρία Πεζόδρομου), ο Λαογραφικός Ποντιακός Σύλλογος Νεοκαισάρειας «ο Πόντος» (Πλατανόδασος), ο Λαογραφικός Ιστορικός Σύλλογος Νεοκαισάρειας «ΚΟΤΖΑ-ΑΝΑΣΤΑΣ» (Πλατανόδασος), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σβορώνου (Σβορώνος), ο Σύλλογος Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» (Ανδρομάχη), Μουσικό Σχήμα του Συλλόγου «Παναγία Σουμελά» Κατερίνης (Τουρμπές), ενώ τους αθλητές θα υποδέχονται στον τερματισμό, μέλη των τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Σβορώνου.

Όλα τα παραπάνω σχήματα, σε σημεία αναφοράς της διαδρομής, δίνουν ρυθμό και δύναμη στους δρομείς, δημιουργούν ατμόσφαιρα ενθουσιασμού, ενώ ταυτόχρονα συγκροτούν πυρήνες συγκέντρωσης θεατών, που εμψυχώνουν τους συμμετέχοντες στον αγώνα.

Όπως είναι γνωστό, την αυλαία θα ανοίξουν τα παιδιά με ειδικές ικανότητες της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, ενώ κάθε στιγμή της διαδρομής θα αποθανατίζουν με το φωτογραφικό τους φακό τα μέλη του τμήματος φωτογραφίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών. Την επιμέλεια παρουσίασης στην αφετηρία του αγώνα, καθώς και στις απονομές θα έχει ο Δημήτριος Αποστολόπουλος – προπονητής Στίβου, ενώ στον τερματισμό ο Δημήτριος Γρηγοριάδης μέλος του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ».

Τεχνικός Υπεύθυνος του αγώνα ορίζεται ο Χάρης Βαρυτιμίδης, Σωματειακός Προπονητής του Αρχελάου Κατερίνης (τηλ. επικοινωνίας 6972883096) και στον οποίο, θα απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι, πριν και κατά την ημέρα του αγώνα, για κάθε τεχνικό θέμα.

Τις υποδομές και τον εξοπλισμό στο χώρο της αφετηρίας και του τερματισμού διαθέτει ο πρόεδρος του ΑΠΣ «ΤΡΙΑΣ» και διευθυντής της διοργάνωσης τριάθλου “almira man”, Ιορδάνης Παπαδόπουλος, ενώ χορηγοί της διοργάνωσης είναι: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΔΕΥΑΚ, Δημοτικό Πάρκινγκ Κατερίνης, Διός – ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ, KONSTANTOPOULOS S.A.- «OLYMP», ZIOGAS ALL SPORTS – SAUCONY.

Χορηγοί Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ, και όπως κάθε χρόνο, όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Πιερίας.

Αριθμούς συμμετοχής θα παραλαμβάνουν οι δημότες της Κατερίνης και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας από την Αστική Σχολή, Ειρήνης 12 κατά τις ημέρες Πέμπτη 29, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, ώρες 09:00: π.μ. έως 14:00 και από τις 18:00 έως τις 20:00. Επίσης, το Σάββατο 01 Οκτωβρίου κατά τις ώρες 10:00 π.μ. έως 14:00.

Όλοι οι συμμετέχοντες που θα προσέλθουν από άλλες περιοχές της χώρας μπορούν να παραλαμβάνουν τον αριθμό τους κατά την ημέρα του αγώνα και έως τις 10:15 π.μ. στην κεντρική πλατεία Κατερίνης (Πλατεία Ελευθερίας).

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ

Από την κεντρική πλατεία λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ θα μεριμνήσουν για τη μεταφορά των αθλητών στην αφετηρία του αγώνα (ΠΛΑΤΑΝΟΔΑΣΟΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ). Ειδικότερα, η μεταφορά θα γίνεται σταδιακά από τις 8:45 έως τις 10:15 π.μ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η υποβολή δηλώσεων συμμετοχής (ατομικές και ομαδικές) παρατείνεται και θα συνεχιστεί έως την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 23:00, μέσω των επίσημων ιστοσελίδων της διοργάνωσης www.katerinirun.gr & www.zeusrunnersclub.gr.



Ειδικότερα, για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ:



https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=215812738bd5974c95292a2ebc4ce3cc