Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Στέργιος Καστόρης: Το ακτινίδιο είναι το χρυσάφι της Πιερίας και πρέπει να το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Στέργιος Καστόρης: Το ακτινίδιο είναι το χρυσάφι της Πιερίας και πρέπει να το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Συνάντηση είχε σήμερα το μεσημέρι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας με ακτινιδιοπαραγωγούς της Πιερίας.
Ο κ. Καστόρης απεύθυνε κάλεσμα στους παραγωγούς ακτινιδίων ώστε να οργανωθούν με σκοπό την διασφάλιση τόσο του προϊόντος αλλά και του εισοδήματος των ίδιων των παραγωγών.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε ότι τόσο ο ίδιος αλλά και η κυβέρνηση θα στηρίξουν και θα βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια.


Η κυβέρνηση βρίσκεται δίπλα στους αγρότες και το δείχνει κάθε μέρα είπε ο βουλευτής.

Η πρωτοβουλία του κ. Καστόρη έτυχε καθολικής αποδοχής από τους παρευρισκόμενους παραγωγούς οι οποίοι την είδαν θετικά και επισήμαναν ότι ήρθε η στιγμή να γίνει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση.

*Η Ελλάδα παράγει ετησίως 180.000 τόνους ακτινίδιο από τους οποίους οι 70.000 τόνοι είναι από την Πιερία, το 40% περίπου της παραγωγής πανελλαδικά!

Συζητήθηκαν θέματα όπως η επιμήκυνση της παραγωγής, η αποθήκευση και γενικά η οργάνωση που πρέπει να υπάρχει ώστε και ποιοτικό προϊόν να παράγεται και το κέρδος του παραγωγού να είναι αυτό που πρέπει.


Κάτι πολύ σημαντικό που ακούστηκε στην συνάντηση είναι ότι πέρσι τα φέσια προς τους παραγωγούς ήταν περίπου στα 8.000.000 ευρώ!

Ο κ. Καστόρης ενημέρωσε τους παραγωγούς για την κατεπείγουσα ανάγκη δημιουργίας διεπαγγελματικής οργάνωσης και στο ακτινίδιο που θα περιλαμβάνει παραγωγούς, εμπόρους φυτοφαρμάκων πολλαπλασιαστικού υλικού, μεταφορείς, βιομηχάνους παραγωγής συσκευασίας, εξαγωγείς, διαλογητήρια και ότι έχει σχέση με το ακτινίδιο.

Η διεπαγγελματική αυτή θα διασφαλίζει το εισόδημα του παραγωγού.


Πρέπει να δημιουργηθούν υποδομές ώστε το ακτινίδιο να μην φεύγει ανεπεξέργαστο στο εξωτερικό τόνισε ο βουλευτής.

Ήρθε η στιγμή επιτέλους να οργανωθούμε, τόνισε ο βουλευτής, κάτι στο οποίο συμφώνησαν όλοι οι παραγωγοί.

Η συνάντηση τελείωσε με την δέσμευση του κ. Καστόρη προς τους παραγωγούς ότι θα υπάρξει σύντομα και νέα συνάντηση στην οποία θα παρουσιαστούν λεπτομερώς όλα όσα χρειάζονται για να λάβει οστά αυτή η πρωτοβουλία.



Ρεπορτάζ-Φώτο: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΝΤΑΡΤΖΗΣ