Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Έργα για πιάνο Ιαπώνων συνθετών 20ου αιώνα από το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης

Έργα για πιάνο Ιαπώνων συνθετών 20ου αιώνα από το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης
Το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 στο συνεδριακό κέντρο «Εκάβη» στις 19.30, συναυλία με έργα για πιάνο Ιαπώνων συνθετών του 20ου αιώνα.


Συγκεκριμένα, οι μαθητές/μαθήτριες των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου θα παρουσιάσουν σε σόλο πιάνο και ντουέτα μερικά από τα πιο γνωστά έργα των πολυβραβευμένων Ιαπώνων συνθετών Ruichi Sakamoto, Joe Hishaishi, Nobuo Uematsu, Koji Kondo, Yuhki Kuramoto, κ.α. Τη διδασκαλία και επιμέλεια της εκδήλωσης έχουν οι καθηγητές πιάνου: Εύη Κυριαζίδου, Εύχαρις Παπαδοπούλου, Σάββας Παυλίδης, Ειρήνη Σιδερίδου και Έλενα Χαλάτση.

Το κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει πρωτότυπες μελωδίες που μεταφέρουν συναισθήματα, τόσο από κινηματογραφικές ταινίες (Howl’s moving castle) όσο και από κινούμενα σχέδια – anime (Laputa - Castle in the sky, The Black Buttler). Επίσης, θα «ξαναζωντανέψουν» επί σκηνής μουσικά θέματα που έχουν χαρακτεί στη μνήμη από την εποχή των πρώτων βιντεοπαιχνιδιών, όπως του Super Mario Bros., του The Legend of Zelda, του Final Fantasy, Kingdom Hearts κ.α., τα οποία μοιάζουν ανεξίτηλα στο χρόνο.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.