Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΕΑ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΕΑ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
Ποια θα πρέπει να είναι η στάση των γονέων απέναντι στα παιδιά
Τι επιδιώκουμε όταν ένα παιδί ασχολείται με τον αθλητισμό
Η σχέση των γονέων με τον προπονητή
Τα «πρέπει» και τα «όχι» στη συμπεριφορά των γονέων και των παιδιών
Ποιο είναι το αντίκτυπο της νίκης και της ήττας;
Ο ρόλος του Αθλητικού Ψυχολόγου και η συνεργασία του με αθλητές – γονείς – προπονητές.





Πατσού Φρόσω
M.Sc. Ψυχολόγος - Αθλητική Ψυχολόγος
Επιστημονική Συνεργάτις Εθνικής Ομάδας Στίβου
E-mail: frossopatsou@yahoo.gr

«Η πρώην Πρωταθλήτρια Στίβου, Αθλητική Ψυχολόγος και επιστημονική συνεργάτιδα της Εθνικής Ομάδας Στίβου, Φρόσω Πατσού, προσκεκλημένη του τμήματος στίβου του Αρχέλαου Κατερίνης, θα συμμετέχει ως ομιλήτρια σε ειδική εκδήλωση με θέμα "Ο ρόλος του γονέα στον παιδικό αθλητισμό". Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 και ώρα 11:00πμ στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κατερίνης, με την συνδρομή της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης και την συμμετοχή του Συλλόγου Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Πιερίας. Το θέμα ενδιαφέρει όλους τους γονείς και τα παιδιά τους, τους προπονητές και τους παράγοντες των αθλητικών ομάδων της πόλης μας και όχι μόνο. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Η Φρόσω Πατσού είναι Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής & Ψυχολόγος, πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Αθλητική Ψυχολογία και υποψήφια διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου. Υπήρξε μια από τις κορυφαίες αθλήτριες στίβου στη χώρα μας έχοντας στο ενεργητικό της πληθώρα αθλητικών επιτυχιών ως πρωταθλήτρια στίβου στα 100μ. με ατομικό ρεκόρ 11΄΄.31 το 2001. Μερικές από τις πιο σημαντικές αθλητικές της επιτυχίες είναι η 4η θέση στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες Νέων στα 100μ. το 1994 στη Νορβηγία, η 6η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Έντμοντον του Καναδά το 2001 με τη σκυταλοδρομία 4*100μ. και τα δύο χάλκινα μετάλλια στους Μεσογειακούς αγώνες της Τυνησίας την ίδια χρονιά. Κορυφαίες στιγμές στην καριέρα της ήταν η συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2000 στην Αυστραλία και το 2004 στην Αθήνα και η κατάταξη της στην 13η θέση. Είναι κάτοχος πανελληνίων ρεκόρ με πληθώρα μεταλλίων στα 100 και 200μ. στα εθνικά πρωταθλήματα. Υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου από το 1989 έως και το 2006 όπου τερμάτισε την αθλητική της καριέρα.

Περισσότερες πληροφορίες για το επιστημονικό – συγγραφικό της έργο αλλά και τις δημόσιες εμφανίσεις – συνεντεύξεις της, μπορείτε να βρείτε στην προσωπική της ιστοσελίδα www.idealpsychology.gr, και στη σελίδα της στο facebook https://www.facebook.com/IdealPsychology-683277895151307/?ref=aymt_homepage_panel