Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Βελονισμός από τον Ιατρό-Νευρολόγο, Ηλία Κωνσταντινίδη.


Ο βελονισμός είναι κυρίως θεραπευτική μέθοδος. Τα τελευταία χρόνια έχει έρθει και στην Ευρώπη όχι ακριβώς με την μορφή που έχει στην Κίνα όπου για τα πάντα χρησιμοποιούν το βελονισμό, αλλά την χρησιμοποιούμε περισσότερο στα ιατρεία πόνου ως εναλλακτική θεραπεία.


Είναι ακίνδυνη μέθοδος και έχει καλά αποτελέσματα φτάνει να την χρησιμοποιούμε εκεί που χρειάζεται. Οι βελόνες είναι συμπαγείς και δεν πονάνε και μπαίνουν επιφανειακά. Είναι μίας χρήσης πλέον και δεν δημιουργούν προβλήματα.

Διαρκεί περίπου 45 λεπτά και χρειάζονται συνήθως 6 – 10 συνεδρίες για να έχουμε θεραπευτικό αποτέλεσμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζί με φαρμακευτική θεραπεία ή όχι.

Στην Ελλάδα και σε κάποιες άλλες χώρες δίπλωμα για βελονισμό παίρνουν μόνο ιατροί μετά από 2 έτη παρακολούθησης μαθημάτων.

Αυτό γίνεται γιατί φυσικά πάντα πρέπει να προηγείται η σωστή διάγνωση της πάθησης που έχει ο κάθε ασθενής για να γίνει και η σωστή θεραπευτική προσέγγιση.

Έχει πολύ καλό αποτέλεσμα σε πόνους στο κεφάλι και στην σπονδυλική στήλη κυρίως σε ασθενείς που δεν μπορούν να πάρουν φάρμακα ή δεν τους βοηθούν σε ικανοποιητικό βαθμό.



*Ο κ. Κωνσταντινίδης Ηλίας είναι ιατρός νευρολόγος με ειδικότητα βελονιστή στο νομό Πιερίας από τις 10/10/2012 και διατηρεί το ιατρείο του επί της οδού Τ.ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ 30
(ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΕΥΚΑΡΠΙΔΗ - ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ "ΤΑΚΗΣ")
ΤΗΛ. 2351076040 ΚΙΝ.6978772746
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΡΩΪ 9:00 - 1:30
ΑΠΟΓΕΥΜΑ 6:00 - 8:30