Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Στηρίζει η ΑΔΕΔΥ την ΠΟΕΔΗΝ για τα πλαστά πτυχία;

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: Σε ανακοίνωση μας, είχαμε αναδείξει το κατήφορο της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ όπου με Δελτίο Τύπου ζητάνε να παραμείνουν στο Δημόσιο όσοι αποδειχθούν ότι έχουν διοριστεί με πλαστά Πτυχία!!!!»
Λέγαμε χαρακτηριστικά:


«Με μεγάλους αγώνες και προσφυγή στη Δικαιοσύνη η Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών ανέδειξε το θέμα και κατάφερε να κλείσει όλα αυτές της Σχολές και να στείλει στη Δικαιοσύνη τους Υπεύθυνους. Με αφορμή το μεγάλο αυτό σκάνδαλο, υπήρξε Νομοθετική πρωτοβουλία ( από το 2008) για τον έλεγχο των πτυχιούχων μέσω Εξετάσεων. Δυστυχώς για άλλη μια φορά , ο νόμος δεν εφαρμόστηκε λόγο έντονων πολιτικών παρεμβάσεων.

Και τώρα , που αναλαμβάνεται πρωτοβουλία από το αρμόδιο Υπουργείο, για να εφαρμοστεί ο Νόμος και να ελεγχθούν ΟΛΟΙ , όσοι έχουν πτυχία από τις αντίστοιχες Σχολές- και για όσους αποδειχθεί ότι έχουν παρανομήσει να τεθούν εκτός Δημοσίου- η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) με Δελτίο Τύπου παίρνει θέση ζητώντας να μην γίνει καμιά ενέργεια και να συνεχίσουν κανονικά-όσοι έχουν πλαστά Πτυχία- να δουλεύουν στο Δημόσιο!!!!!.

Δηλαδή για τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ , ένας ΔΕ που δεν φοίτησε ποτέ, δεν έδωσε εξετάσεις και πληρώνοντας πήρε πτυχίο ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ!!, και διορίστηκε εις βάρος άλλων υποψηφίων, μπορεί να συνεχίσει να δουλεύει στο Νοσοκομείο σαν να μην τρέχει τίποτα!!!

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ προκάλεσε την οργή της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε, όπου με ανακοίνωση τους χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη ανακοίνωση ως « Μνημείο ακραίου συντεχνιασμού και παρασιτισμού είναι η δημόσια ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ στις 3 Φεβρουαρίου. Είτε πρόκειται για συνειδητή κάλυψη των παρανομιών καθ’ υπαγόρευσιν των πολιτικών φορέων που εκπροσωπούν, είτε για τυφλή συντεχνιακή υπεράσπιση εργαζόμενων που έχουν προσληφθεί παράνομα, στερώντας τη θέση εργασίας από παιδιά του ελληνικού λαού που μόχθησαν τίμια στα θρανία για το βαθμό τους, το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Tο Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ προκαλεί την κοινωνία και επιφέρει τεράστιο πλήγμα στο συνδικαλιστικό κίνημα και μάλιστα σε μια ιστορική περίοδο που οι αγώνες των εργαζόμενων συκοφαντούνται συστηματικά από τις ανεξέλεγκτες δυνάμεις της αγοράς. Είναι μάλιστα θλιβερό εκπρόσωποι εργαζόμενων στο χώρο της Υγείας να βλάπτουν συνειδητά με τη στάση τους και την πολιτική τους πρακτική δημόσια αγαθά και το δημόσιο συμφέρον» και αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Με μοναδικό «επιχείρημα» το ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια (!) από το αδίκημα, η Ομοσπονδία των εργαζόμενων στο χώρο της Υγείας ζητά από την πολιτεία να κάνει τα στραβά μάτια και να συνεχίσει να κρατά στα δημόσια νοσοκομεία εργαζόμενους που προσελήφθησαν, αν και είναι κάτοχοι παράνομων τίτλων σπουδών από ιδιωτικά σχολεία!!! Απαιτεί να μην εφαρμοστεί ο νόμος Γιαννάκου-Φίλη (ο Ν. 3577/2007 που επεκτάθηκε και αυστηροποιήθηκε με το Ν. 4415/2016), σύμφωνα με τον οποίο οι κάτοχοι των παράνομων τίτλων θα πρέπει να επανεξεταστούν για να αποκτήσουν νόμιμο απολυτήριο Λυκείου.

Η ΟΙΕΛΕ αποκάλυψε από το 2005 το σκάνδαλο των χιλιάδων παράνομων τίτλων από ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης σε πολλά σημεία της χώρας (Ήπειρο, Θεσσαλία, Αττική, Βοιωτία κ.λπ.). Οι τίτλοι αυτοί εκδίδονταν με τη συνέργεια στελεχών των τότε μεγάλων κομμάτων και τη σιωπηρή ανοχή των τοπικών κοινωνιών που είχαν βρει τρόπο να «βολεύουν» τα βλαστάρια τους στο Δημόσιο. Η Μαριέττα Γιαννάκου ψήφισε το 2007 ρύθμιση για το θέμα, η οποία λόγω της απροθυμίας των κυβερνήσεων που δεν είχαν την πολιτική βούληση να βάλουν τέρμα στο χορό των ρουσφετιών και να οδηγήσουν τα στελέχη τους στη δικαιοσύνη, δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Ο νόμος Φίλη όμως επανέφερε τη διάταξη επεκτείνοντας την ισχύ της και πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας ότι θα δημοσιοποιηθούν το προσεχές διάστημα ημερομηνίες εξετάσεων για τους κατόχους των παράνομων τίτλων. Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε την «έκρηξη» των συνδικαλιστών της ΠΟΕΔΗΝ που εναντιώνονται στην εφαρμογή του νόμου και στην αποκατάσταση συνθηκών διαφάνειας και αξιοκρατίας στο χώρο της εκπαίδευσης και της εργασίας.

Η Ομοσπονδία μας απέστειλε επιστολές στον Πρωθυπουργό της χώρας, στους πολιτικούς αρχηγούς και στις συνδικαλιστικές Συνομοσπονδίες (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ) , ενημερώνοντας για το ζήτημα και ζητώντας ο πολιτικός κόσμος της χώρας να πάρει θέση για τερματιστεί το άθλιο φαινόμενο της έκδοσης παράνομων τίτλων σπουδών από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και της πρόσληψης των κατόχων τους στο δημόσιο. Απέστειλε επίσης επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό ζητώντας συνάντηση για το ζήτημα. Τέλος, απαίτησε από την ΠΟΕΔΗΝ με έγγραφό της την άμεση ανάκληση του συγκεκριμένου Δελτίου Τύπου.

Μετά τα παραπάνω , η παράταξή μας στην ΑΔΕΔΥ ζήτησε να υπάρξει Δελτίο Τύπου με βάση τις καταγγελίες της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε και προηγούμενες αποφάσεις της Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ, όπου είχε κηρύξει «ανένδοτο» Δυστυχώς όχι μόνο δεν υπήρξε καταγγελία, αλλά η ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ της ΑΔΕΔΥ ουσιαστικά με την θέση τους στήριξαν το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ!!!

Ας θυμηθούμε τι έλεγε η ΑΔΕΔΥ με Δελτίο Τύπου στις 26-5-2106:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καμία ανοχή σε περιπτώσεις κατάθεσης πλαστών τίτλων σπουδών στο Δημόσιο.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σταθερά προσηλωμένη στην προάσπιση αφενός της αξιοπρέπειας της τιμής και του κύρους των Δημοσίων Υπαλλήλων και αφετέρου του δημοσίου συμφέροντος και με αφορμή το ζήτημα των «πλαστών πτυχίων», που έχει δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, τονίζει κατηγορηματικά ότι:

Είναι σαφές ότι η προσκόμιση και κατάθεση πλαστών τίτλων σπουδών στο Δημόσιο, αποτελεί πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα. Συνεπώς, όπου και όποτε αποδεδειγμένα διαπιστώνεται η ύπαρξη φαινομένων παραβατικότητας, θα πρέπει -χωρίς δεύτερη σκέψη-να εφαρμόζονται οι διατάξεις του Πειθαρχικού Κώδικα των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Καλούμε, λοιπόν την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς να πράξουν το αυτονόητο, εφαρμόζοντας απλώς το νόμο!

Δηλώνουμε, ωστόσο, ότι σε καμία περίπτωση και με κανένα τρόπο, δεν πρόκειται να δεχτούμε την αναπαραγωγή της κλασικής αποπροσανατολιστικής εκμετάλλευσης απαράδεκτων φαινομένων παραβατικότητας και διαφθοράς, με στόχο την ενοχοποίηση του συνόλου των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα και την αποσιώπηση των ευθυνών του πελατειακού, διαμεσολαβητικού, διαπλεκόμενου μέρους του πολιτικού συστήματος που κακοδιοικεί, συγκαλύπτει και αρνείται τη διαφάνεια.

Θεωρούμε, τέλος, ότι ανάλογη θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση όλων όσοι εμπλέκονται στη χορήγηση πλαστών πτυχίων, οι οποίοι πιθανόν διέφυγαν κατά το παρελθόν τις κυρώσεις του νόμου.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Για άλλη μια φορά , η ΑΔΕΔΥ με ευθύνη των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και την εκκωφαντική σιωπή των «ταξικών» παρατάξεων, για μικροκομματικές σκοπιμότητες –για τους ψήφους ρε γαμώτο!!!- εκτίθεται ανεπανόρθωτα σε όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους και την Κοινωνία, όταν στηρίζει όσους έχουν πτυχία πλαστά!!!. ακυρώνοντας στη πράξη τις διαχρονικές θέσεις αρχών που είχε αναδείξει όλη τη προηγούμενη περίοδο. Ας αναλογιστούν και όσοι σιωπούν , που οδηγούν την αξιοπιστία και την υπευθυνότητα της ΑΔΕΔΥ με τέτοιες αποφάσεις που προκαλούν τη Κοινωνία και πως « ενοχοποιείτε το συνόλο των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα και πως αποσιωπούνται οι ευθύνες του πελατειακού, διαμεσολαβητικού, διαπλεκόμενου μέρους του πολιτικού συστήματος που κακοδιοικεί, συγκαλύπτει και αρνείται τη διαφάνεια!!!!».

ΣΤΑΘΗΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ