Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

ΣΥΛΛΟΓΗ 17 ΔΙΗΓΗΜΑΤΩΝ –Πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας

ΣΥΛΛΟΓΗ 17 ΔΙΗΓΗΜΑΤΩΝ –Πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας
Η Κατερίνη μας για πολλά μπορεί να είναι υπερήφανη, όπως για τη μοναδική φυσική και γεωγραφική τοποθεσία της, καθώς περιτριγυρίζεται από τον Όλυμπο και τα Πιέρια και βρέχεται από το Αιγαίο Πέλαγος. Θα μπορούσε να καυχηθεί και για ένα σωρό άλλα. 

Τα τελευταία χρόνια μας κάνει υπερήφανους η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔΝΠ), με πανελληνία και διεθνή αναγνώριση για την ευαισθησία της σε θέματα αλληλεγγύης.

Φέτος συμπλήρωσε 10 χρόνια εθελοντικής προσφοράς, ιδιαίτερα με τους πρόσφυγες.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια πρωτοπορεί και στον τομέα των γραμμάτων. Φέτος τον Απρίλιο ολοκλήρωσε τον 4ο ηλεκτρονικό διαγωνισμό διηγήματος με θέμα «Ο τόπος μου». Υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση από όλη την Ελλάδα με 137 συμμετοχές. Οι διαγωνιζόμενοι χωρίστηκαν σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες (Μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου-Λυκείου και Ενήλικες). 

Η εννεαμελής κριτική επιτροπή απαρτιζόταν από συμπολίτες μας εκπαιδευτικούς και συγγραφείς. Βραβεύτηκαν 17 διηγήματα, τα οποία, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, εκτυπώθηκαν από την ΕΟΔΝΠ σε μορφή βιβλίου-τόμου 149 σελίδων από τις Εκδόσεις της «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ». 

Η απονομή των βραβείων έγινε στις 22-4-2017 στον Καπνικό Σταθμό, την έδρα της ΕΟΔΝΠ, σε μια πολύ όμορφη τελετή με συμμετοχή διαγωνιζομένων και πολύ κόσμου. Θερμά συγχαρητήρια στην Εθελοντική Ομάδα και γι’ αυτήν της τη δραστηριότητα. 

Τα βιβλία-τόμοι των νικητών και των τεσσάρων διαγωνισμών διατίθενται από το "Φωτοκύτταρο". 

Περισσότερες πληροφορίες για τις πολλαπλές δράσεις της ΕΟΔΝΠ (Διανομές χωρίς μεσάζοντες, πυροπροστασία Ολύμπου-Πιερίων, Χριστουγεννιάτικο Χωριό, Κοινωνικό Ιατρείο/Φαρμακείο/Παντοπωλείο κ.ά.) μπορεί κανείς να βρει στον ιστότοπο "Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ".

Γιώργος Σ. Κανταρτζής