Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

2o Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού - Χρυσό βραβείο Education Business Awards 2017

2o Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού - Χρυσό βραβείο Education Business Awards 2017
Σε μια κατάμεστη αίθουσα στον Πολυχώρο Αθηναΐς στον Βοτανικό στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 η τελετή απονομής των βραβείων Education Business Awards 2017, που διοργάνωσε η εταιρεία Boussias Communications για δεύτερη χρονιά, με σκοπό να αναδειχθούν και να επιβραβευθούν οι βέλτιστες και καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση και τις παρελκόμενες υπηρεσίες.


Μεταξύ των σχολικών μονάδων αλλά και άλλων δομών εκπαίδευσης από το δημόσιο και ιδιωτικό χώρο ήταν και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού το οποίο έλαβε το GOLD (χρυσό) βραβείο στην κατηγορία Διά Βίου Μάθηση. Στην κατηγορία αυτή βραβεύονται εκπαιδευτικοί Οργανισμοί που διακρίνονται για τον εξαιρετικό σχεδιασμό, την άριστη απόδοση και την ολοκληρωμένη υποστήριξη προγραμμάτων δια βίου μάθησης. Το σχολείο μας βραβεύτηκε για την υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων (Erasmus+).

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων πραγματοποιήθηκε από 18μελή Κριτική Επιτροπή, τα ανεξάρτητα μέλη της οποίας επιλέχθηκαν με κριτήριο το επαγγελματικό και επιστημονικό τους υπόβαθρο, καθώς και την εμπειρία και εξειδίκευσή τους σε συνάφεια με το αντικείμενο των βραβείων και των επιμέρους κατηγοριών βράβευσης. Πρόεδρος της επιτροπής είναι η Μαριέττα Γιαννάκου, πρώην Υπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, πρώην Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, πρώην Βουλευτής – Ευρωβουλευτής και ένα από τα μέλη της είναι και η συμπατριώτισσά μας Έφη Μπάσδρα, Πρώην πρόεδρος ΙΚΥ, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το βραβείο παρέλαβε από το μέλος της κριτικής επιτροπής και Πρόεδρο του ΙΕΠΑΣ (Ινστιτούτο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σταδιοδρομίας) Φαίδωνα Στράτο ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού Δημήτριος Χλεμές.

Στο χαιρετισμό του ο Δημ. Χλεμές ανέφερε τα εξής: «Από την Πιερία μας και την κωμόπολη του Κολινδρού, εκπροσωπώντας τους 92 μαθητές του σχολείου μας, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και φίλους του σχολείου μας, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τη μεγάλη ικανοποίηση και χαρά για τη διάκριση αυτή, η οποία αποτελεί ηθική επιβράβευση για την άοκνη προσπάθειά μας, με στόχο τη συνεχόμενη βελτίωση της αγωγής αλλά και της ολόπλευρης ανάπτυξης των παιδιών μας. Στις δύσκολες εποχές που διάγει η πατρίδα μας, στην εκπαίδευση μπορεί κάποιος να συναντήσει την ελπίδα και να οραματιστεί ένα καλύτερο μέλλον. Σας ευχαριστώ θερμά!»

Να σημειώσουμε πως από την Πιερία έλαβαν ακόμη τιμητικό βραβείο η μαθήτρια του Γυμνασίου Αλωνίων Μαρία Κοκκάλα που το προηγούμενο σχολικό έτος κατέκτησε το ευρωπαϊκό βραβείο Ηγετικής Προσωπικότητας. Χρυσό Βραβείο στο διαγωνιστικό μέρος και στην κατηγορία Νεανική Επιχειρηματικότητα έλαβε το ΓΕΛ Κονταριώτισσας και ο εκπρόσωπός του εκπαιδευτικός Γρηγόρης Καλόμοιρος.