Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

"Συναπάντημα Πολιτισμού"

Το Σάββατο 2-06-2018, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο Πιερίδα Palace, το Συναπάντημα Πολιτισμού, που διοργανώθηκε από το Μορφωτικό Σύλλογο Θρακικό Γανόχωρας, την Ένωση Ποντίων Πιερίας, το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού Πιερίας "Το Ξαθέρι" και το Σύλλογο Μικρασιατών Πιερίας...

με σκοπό να επικοινωνήσουμε και να συμπορευτούμε με σεβασμό μέσω της ιδιαίτερης πολιτιστικής μας ταυτότητας. Προτάξαμε το όραμα της συνεργασίας, της φιλίας, της αλληλεγγύης, της συναλληλίας, της ενότητας και το πετύχαμε. Γιατί όλοι εμείς είμαστε … ο ένας… Γιατί όλοι οι Έλληνες πρέπει να είμαστε ένα... Γιατί όλοι οι Έλληνες είμαστε και Θρακιώτες και Πόντιοι και Κρητικοί και Μικρασιάτες και Ηπειρώτες και Βλάχοι και Σαρακατσάνοι και Μακεδόνες και Νησιώτες... Εμείς, όλοι μαζί ενωμένοι, δηλώσαμε με απόλυτη επιτυχία μέσα από αυτή τη σύμπραξη, σεβόμενοι πάντα την παράδοση, πως όταν σμίγουμε... γίνονται θαύματα κι ο κύκλος της ζωής... θεριεύει! Ενωθήκαμε και το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Πιαστήκαμε χέρι με χέρι, σε έναν κύκλο, χορέψαμε και οραματιστήκαμε μια νέα Ελλάδα, μια καλύτερη κοινωνία, ενωμένη, δημιουργική, βασισμένη στις πολιτιστικές μας αξίες, με αδελφοσύνη. Το συναρπαστικό μωσαϊκό των ελληνικών «φυλών», που αιώνες τώρα «ταξιδεύουν» και μετακινούνται από τόπο σε τόπο κουβαλώντας πάντα μέσα τους αυτή τη μοναδική πολυμορφία μιας χώρας μικρής, μα απέραντης… αποκάλυψε με μαεστρία η κa.Ευρώπη Τσαουσίδου, κατά την παρουσίαση των χορευτικών τμημάτων, έδωσε τη διάσταση του οράματός μας και συγκίνησε την υπόσταση όσων είχαν τη χαρά να μετέχουν στη "μέθεξη". Την ευχαριστούμε από καρδιάς. Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές: χοροδιδάσκαλους, χορευτές, μουσικούς, χορηγούς, για την καθοριστική τους συμβολή στην επιτυχία της βραδιάς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης κ.Μαυρίδου Σοφία, ο Δήμαρχος κ.Χιονίδης Σάββας, Βουλευτές του Νομού, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πολιτευτές, το μέλος του Δ/Σ της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος, κ. Δραγάτση Μαρία και το μέλος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων κ. Παπουτσίδης Κώστας. Ιδιαίτερη μνεία στην παρουσία των Συλλόγων που υποστήριξαν το πρώτο Συναπάντημα Πολιτισμού και μας τίμησαν με την παρουσία τους. Θρακική Εστία Κατερίνης, Νοσταλγοί της Παράδοσης, Κουμπαγιώτες Κορινού, Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Κορινού, Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών, Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ηράκλειτος, Σύλλογος Κόρες Πιερίων οι «Κατερινιώτισσες», Σύλλογος Ανδρομάχης «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», Σύλλογος Αηδημητρινών Κατερίνης, Ποντιακή Θεατρική Σκηνή Κατερίνης, Σύλλογος Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθέριου Ν. Κορδελιού και δεκάδες αγαπημένοι και εξαίρετοι φίλοι και χορευτές από Συλλόγους του Νομού.

Το ταξίδι είναι ευοίωνο... Καλά συναπαντήματα … Με το καλό να ξανασμίξουμε…