Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Κάλεσμα συμμετοχής στο σημερινό συλλαλητήριο για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου

Με αφορμή το σημερινό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη ενάντια στη χρήση του όρου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» για την ονομασία του γειτονικού κράτους των Σκοπίων, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας...

αισθάνεται την ανάγκη να καλέσει όλους τους Πιεριείς να δώσουν το παρών και να ενώσουν τις ειρηνικές φωνές τους στο ένα και μοναδικό σύνθημα για την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, το οποίο πρέπει να ακουστεί για ακόμη μια φορά δυνατά και ξεκάθαρα.


Στο κάλεσμα που απευθύνει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου για συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας τονίζει χαρακτηριστικά:

«Για μία ακόμη φορά καλούμαστε να στείλουμε ισχυρό μήνυμα τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της πατρίδας μας για ένα κορυφαίο εθνικό θέμα όπως είναι η προάσπιση του ονόματος της Μακεδονίας μας. Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Καλώ τους πολίτες της Πιερίας, της ιερής γης των αρχαίων Μακεδόνων, να εκφράσουμε όλοι μαζί με τρόπο ειρηνικό αλλά και αποφασιστικό την αντίθεση μας στην απαράδεκτη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας από τη γείτονα χώρα, τον σφετερισμό της ιστορίας μας, του πολιτισμού μας, των συμβόλων μας και των εκφράσεων αλυτρωτισμού. Το τιμημένο όνομα της Μακεδονίας δεν πρέπει να εκχωρηθεί σε κανέναν! Είναι αδιαπραγμάτευτο».