Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Γιορτή Τοπικής Ανάπτυξης, ΦΕΤΑ 2018

Η Πανελλήνια Διοργάνωση «ΦΕΤΑ 2018», 14-16 Σεπ 2018, στην Ελασσόνα, Λάρισας, αποτελεί μια μεγάλη διοργάνωση ευρωπαϊκής εμβέλειας στην οποία συμμετέχουν κτηνοτρόφοι & παραγωγοί γάλακτος, παραγωγοί φέτας, επιχειρήσεις εξοπλισμού, συσκευασίας και τεχνογνωσίας στο τομέα της παραγωγής και διάθεσης φέτας...

τουριστικές επιχειρήσεις, φορείς και επιχειρήσεις διάθεσης φέτας, Φορείς του Δημόσιου Τομέα, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ευρ. Ένωσης, Πρεσβείες, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, καθώς επίσης και πλήθος κόσμου. Περιλαμβάνει τρία διακριτά τμήματα με την Έκθεση, το Επιχειρείν & το Φεστιβάλ.

Έκθεση

14-15-16 Σεπ 2018, 10.00-14.00 & 17.00-22.00, Έκθεση φέτας- Προϊόντα τυροκόμων, κτηνοτρόφων, εξοπλισμού, Πωλητήριο φέτας και τυροκομικών και Έκθεση- Πωλητήριο τοπικών προϊόντων.

Επιχειρείν

14/9/2018, 10.00, Συνέδριο «Φέτα 2018 – Προκλήσεις & προοπτικές»

15/9/2018, 10.00, Ειδική εκδήλωση: «Οι δρόμοι της Φέτας»

15/9/2018, 12.00, «Πωλήσεις, συσκευασία, διείσδυση σε νέες αγορές»

15/9/2018, 18.00, Β2Β Συνάντηση «Συνεργασία παραγωγών και εξαγωγές»

16/9/2018, 10.00, Ειδική εκδήλωση: «Φέτα και ξενοδοχειακός κλάδος»

16/9/2018, 14.00, Νέα επιχειρηματικότητα στον κλάδο της φέτας

Φεστιβάλ

14 Σεπ 2018, 18.00 Τελετή Εγκαινίων Πανελλήνιας Διοργάνωσης «ΦΕΤΑ 2018»

14-15-16/9/2018 10.00- 14.00, Εκδρομή «Ο Δρόμος της Φέτας στην Ελασσόνα»

14/9/2018, 17.00, Μουσικό ταξίδι με κλαρίνο, χάλκινα πνευστά και Χορευτικά

14/9/2018, 20.00, Η φέτα ταξιδεύει στη Γαλλία

14/9//2018, 21.00, Συνταγές μαγειρικής με φέτα

15/9/2018, 17.00, Έκθεση φωτογραφίας: «Η ιστορία της φέτας»

15/9/2018, 20.00, Η φέτα ταξιδεύει στην Ιταλία

15/9/2018, 21.00, Γευσιγνωσία: Πώς αναγνωρίζω την καλή φέτα;

16/9/2018, 12.00, Ειδική εκδήλωση: «Η διατροφική αξία της φέτας»

16/9/2018, 17.00, Μουσική Συνάντηση Φιλαρμονικών

16/9/2018, 17.00, Πολιτιστικά Δρώμενα για την φέτα

16/9/2018, 20.00, Η φέτα ταξιδεύει στη Γερμανία

14-15-16/9/2018, 22.00, Μουσικές βραδιές


Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου δήλωσε: «Στόχος του Δήμου Ελασσόνας δεν είναι απλά και μόνο η ανάδειξη του κορυφαίου ΠΟΠ προϊόντος. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κτηνοτροφικού μας τομέα, ο οποίος με αιχμή του δόρατος την φέτα, θα μπορούσε να αποτελέσει έναν ουσιαστικό μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Έχοντας πλέον την Σχολή Γαλακτοκομίας στην Ελασσόνα από τη μια και την μεγαλύτερη παραγωγή γάλακτος σε ολόκληρη την χώρα από την άλλη, η φέτα μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα «όπλο» στα χέρια όλων εκείνων που οφείλουν να σχεδιάσουν το μέλλον του τόπου μας, χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος.» 2410554045, www.feta2018.gr.

Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής, θα συμμετέχει στην ΓΙΟΡΤΗ ΦΕΤΑΣ 2018 με την επιδεικτική παραγωγή φέτας, σε επίπεδο ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑΣ (νόμος 4235/2014) στον χώρο της έκθεσης (υπεύθυνη η κα Μάγδα Κοντογιάννη, 6906962549) με βραστήρα INOX ST. Οι κτηνοτρόφοι της Αττικής μπορούν να συμβάλλουν με τις εμπειρίες τους από την εκστρατεία «Σώστε το γάλα μας, 1/6/2018», από την εκδήλωση «Βιώσιμες Κοινωνίες με συνεργασία, 7/7/2018» και από την διάθεση να μοιρασθούν τις εμπειρίες τους για την παραγωγή της δικιάς τους τροφής στο βιωματικό «Education Festival, 7-9/9/2018, Αθήνα», από την προσπάθεια για συμβιωτικές λύσεις στην «Γιορτή της Αγρότισσας, 15/10/2018, Αθήνα» και από την οργάνωση της συμμετοχής τους στο «16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας & Οινολογίας, 19-21/10/2018, Ζάππειο» που οργανώνει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής.

Άλλωστε Κυριακή, 16 Σεπ 2018, 14.00-16.00 στην ημερίδα: «Νέα επιχειρηματικότητα - Είσοδος νέων επιχειρηματιών στο κλάδο της φέτας», στην αίθουσα Θεάτρου «ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ», στην Ελασσόνα, θα προσεγγισθεί το θέμα από πολλές πλευρές. Στην ημερίδα, ειδικοί του κλάδου της φέτας θα δώσουν συμβουλές στους νέους επιχειρηματίες για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να γίνουν παραγωγοί φέτας ή γαλακτοπαραγωγοί. Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει τα θέματα: «Διεθνείς τάσεις στην αγορά τυροκομικών», «Παγκόσμιες τάσεις στην αγορά γαλακτοκομικών», «Σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία για τον πρωτογενή τομέα, «Πώς μπορεί κάποιος να γίνει γαλακτοπαραγωγός», «Αναπτυξιακά χρηματοδοτικά εργαλεία για νέους παραγωγούς», «Συνεργατισμός και νέα επιχειρηματικότητα» & «Αναπτυξιακά χρηματοδοτικά εργαλεία για νέους παραγωγούς».



Δημήτριος Μιχαηλίδης, Δημοσιογράφος, ΑγροΝέα