Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Η δημοσιογράφος από την Κατερίνη που... γνώρισε από κοντά την "πολιτική" των δακρυγόνων στο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για την Μακεδονία. (ΦΩΤΟ)

Η Μαρία Νικολαΐδου είναι δημοσιογράφος από την Κατερίνη και όπως αρκετοί συμπολίτες μας βρέθηκε το Σαββάτο που μας πέρασε στο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για την Μακεδονία.

"Πήγα στο Συλλαλητήριο πρώτα σαν περήφανη Ελληνίδα που δεν θέλω να βλέπω να ξεπουλιέται το όνομα και η ιστορία της Μακεδονίας μας στους ξένους και μετά με την δημοσιογραφική μου ιδιότητα" λέει στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" η Μαρία Νικολαΐδου.


Η περιγραφή της στην προσωπική της σελίδα στο facebook είναι συγκλονιστική:

"Ζήτησα από κάποιον δίπλα μου να κρατήσει για λίγο το κινητό να συνέλθω, θεώρησε καλό να με φωτογραφίσει..στην αρχή ξαφνιάστηκα αλλά μετά κατάλαβα ότι υπάρχει κάποιος λόγος....να μην ξεχάσω ποτέ μα ποτέ αυτό που έγινε σήμερα....πως η δημοκρατική κυβέρνηση έδωσε εντολή στην αστυνομία να ρίξει χημικά και δακρυγόνα σε πολίτες που κρατούσαν σημαίες και λάβαρα της πατρίδας μας και ζητούσαν να σταματήσει η προδοσία και το ξεπούλημα που γίνεται. Λυπάμαι που η δημοκρατία αυτοκτόνησε στη χώρα που γεννήθηκε. Ας είναι εμείς δεν το βάζουμε κάτω... ούτε χημικά ούτε δακρυγόνα μας σταματούν. Θα είμαστε συνεχώς μπροστά τους. Η Ελλάδα δεν είναι ιδιοκτησία κανενός για να την ορίζει και να την πουλά κατά βούληση....η Ελλάδα είμαστε όλοι εμείς. Ευχαριστώ λοιπόν το φίλο για τα ενθύμια της σημερινής μέρας."






Συγκλονιστική είναι και η περιγραφή που κάνει η ίδια στο live video που ανέβασε την ώρα που προσπαθούσε να ανασάνει από τα χημικά που έπεφταν συνέχεια δίπλα της.

Το βίντεο της έχει ξεπεράσει τις 17.000 προβολές, ενώ την "περιπέτεια" της, την έχουν αναδημοσιεύσει γνωστά ΜΜΕ της χώρας μας, ενώ πάρα πολλά είναι τα σχόλια φίλων και όχι μόνο που την συγχαίρουν για το θάρρος και την γενναιότητα της.



*Αύριο στο Ράδιο Ενημέρωση 92.2 FM και στην "ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ"  στις 6:00 το απόγευμα, ο Μιχάλης Κανταρτζής θα έχει καλεσμένη την Μαρία Νικολαίδου, ώστε να μας μεταφέρει όλα όσα συνέβησαν στο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για την Μακεδονία.