Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Χαιρετισμός από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και σε όλους όσοι στελεχώνουν τις εκπαιδευτικές δομές της Διεύθυνσης Πιερίας,


Καλή σχολική χρονιά, γεμάτη όνειρα, φιλοδοξίες και επιθυμίες για έργο και αληθινή πρόοδο.

Η εκπαίδευση, αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, καλείται να αποτελέσει το θεμέλιο και την ελπίδα που θα οδηγήσει τη χώρα μας, που αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια να ξεπεράσει πλήθος οικονομικών, κοινωνικών, εθνικών και πολιτιστικών προβλημάτων, στη δημιουργία μιας κοινωνίας με ήθος, αξίες, σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων αλλά και αποδοχή της διαφορετικότητάς τους.

Στόχος του σχολείου μας είναι η ανθρωποκεντρική παιδεία σε μια πορεία εξωστρέφειας προς την τοπική κοινωνία που θα το αναδείξει σε σημείο αναφοράς. Είναι ακράδαντη η πεποίθησή μου ότι οι εκπαιδευτικοί με οδηγό τη γνώση, την εμπειρία και την ευαισθησία τους, θα διαπλάσουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες, θα μορφώσουν και θα επιμορφώσουν τους νέους ώστε να αποτελέσουν χρήσιμα και δημιουργικά μέλη της κοινωνίας μας. Σας εύχομαι καλή χρονιά, με προσήλωση στο καθήκον αλλά και με όραμα.

Απευθυνόμενος στους μαθητές, που το σχολείο συνδέεται με την καθημερινότητά τους αλλά και τα όνειρά τους και το μέλλον τους , να ευχηθώ καλή δύναμη και καλή φώτιση.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δ.Ε. Πιερίας
Ιωάννης Καζταρίδης