Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Δελτίο τύπου Πολιτιστικών συλλόγων Πιερίας

Οι κάτωθι πολιτιστικοί σύλλογοι:
1) Μορφωτικός σύλλογος Θρακικός Γανόχωρας
2) Ένωση Ποντίων Πιερίας
3) Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και πολιτισμού «Το Ξαθέρι»...

4) Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Νοσταλγοί της Παράδοσης»
5) Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών
6) Πολιτιστικός Σύλλογος Ανδρομάχης «Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός»
7) Όμιλος φίλων της φύσης και του Ανθρώπου «Μαστόδοντας»
8) Πολιτιστικός Σύλλογος Ν.Εφέσου «Το Στουπί»
9) Εύξεινος Πόντος Κορινού
10) Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού
11) Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Κορινού
12) Σύλλογος Κουμπαγιωτών Κορινού «Αγιος Γρηγόριος Καλλίδης»

Πρωτοστατώντας στον αγώνα ενάντια στο προσύμφωνο των Πρεσπών και έχοντας συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στην Πατρίδα και την ιστορική αλήθεια, συμμετείχαμε το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 στην Θεσσαλονίκη στο συλλαλητήριο μπροστά στο Βελλίδιο Συνεδριακό κέντρο. Ήμασταν εκεί και διατρανώσαμε το πατριωτικό μας συναίσθημα φωνάζοντας για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μαζί με πλήθος κόσμου δυναμικά και ειρηνικά.

Ζήσαμε όλη την αντιστροφή του κλίματος ….την βία…την ρίψη χημικών…τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης… Άντρες, γυναίκες ,ηλικιωμένοι ,παιδιά να τρέχουμε να σωθούμε…να μην μπορούμε να αναπνεύσουμε….με κόκκινα μάτια ερεθισμένα από την ρίψη χημικών που έπεφταν γύρω μας χωρίς σταματημό…..

Είμαστε πολύ περήφανοι που βρεθήκαμε εκεί, κάτω από το μπάνερ των Πολιτιστικών Συλλόγων Πιερίας ενωμένοι γι’αυτόν τον ιερό σκοπό!!!

Την επόμενη μέρα ,Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, δώσαμε ραντεβού στα εγκαίνια της εμποροπανήγυρης του Αιγινίου όπου μοιράσαμε περίπου 3.000 ενημερωτικά φυλλάδια για τα άρθρα του προσυμφώνου των Πρεσπών τόσο στους επισκέπτες, όσο και στους επίσημους προσκεκλημένους των εγκαινίων: Βουλευτές Πιερίας , τον Περιφεριάρχη Κεντρικής Μακεδονίας , την Αντιπεριφέριαρχη και Δημοτικούς Συμβούλους .

Ο αγώνας για την Μακεδονία συνεχίζεται!!

Και αγωνιζόμαστε τον καλόν αγώνα!! Τίποτα δεν έχει τελειώσει!!

Οι Έλληνες δεν υπέγραψαν!