Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΔΑΒΩΝ ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΥ

Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου εόρτασε τα ονομαστήριά του ο Αρχιεπίσκοπος Μαδάβων κ. Αριστόβουλος, νέος Ιεράρχης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Πατριαρχικός Επίτροπος στην ιστορική πόλη Μαδιβά Ιορδανίας.


Ο Σεβασμιώτατος κ. Αριστόβουλος, ευρισκόμενος στην Πιερία, τόπο καταγωγής του, ιερούργησε στον Ιερό Ναό Παντάνασσας, ιδιαίτερη Ενορία του. Εκκλησιάστηκαν πολλοί πιστοί, μεταξύ αυτών συγγενείς, φίλοι και γνωστοί του, όπως η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, καταγόμενη από την Εξοχή Πιερίας, όπως και ο Σεβασμιώτατος κ. Αριστόβουλος.

Στη συνέχεια, εντός του ίδιου Ιερού Ναού πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη, πριν την οποία τελέστηκε δέηση για την υποδοχή του Σεβασμιωτάτου κ. Αριστοβούλου.

Πριν την απόλυση, ο Πρωτοπρ. Μιχαήλ Κουρσιουμπάς, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιερέων, προσφώνησε τον νέο Ιεράρχη, τον συνεχάρη για την πρόσφατη εκλογή και χειροτονία του και του ευχήθηκε για την ονομαστική εορτή του εκ μέρους των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά της τοπικής Εκκλησίας για την ανάδειξη ενός νέου Επισκόπου, που προέρχεται από την Πιερία και διακονεί τα Πανάγια Προσκυνήματα. Τόνισε μάλιστα ότι αποτελεί ιδιαίτερη ευλογία για έναν τόπο να έχει κληρικούς που διακονούν τα Πανάγια Προσκυνήματα της Αγίας Γης. Καλωσόρισε τον νέο Ιεράρχη και του απηύθυνε εγκάρδιες ευχές.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αριστόβουλος, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη και όλους τους κληρικούς για τη θερμή υποδοχή, τους αγαθούς λόγους και τις ευχές τους.

Η μικρή αυτή εκκλησιαστική τελετή ολοκληρώθηκε με τη φήμη του Αρχιεπισκόπου Μαδάβων.

Αμέσως μετά ακολούθησε Ιερατική Σύναξη με την παρουσία τόσο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου όσο και του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Μαδάβων κ. Αριστοβούλου.