Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Άβαφες διαβάσεις μπροστά από σχολεία και ο Νοέμβρης μπήκε...

1,5 μήνα θέλουμε για τα Χριστούγεννα και ακόμα υπάρχουν άβαφες διαβάσεις στον Δήμο Κατερίνης και μάλιστα μπροστά από σχολεία όπου καθημερινά εκατοντάδες μικρά παιδιά τις χρησιμοποιούν για να περάσουν τον δρόμο με ασφάλεια.


Είμαστε περίεργοι, για το πότε οι υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης θα βάψουν αυτές τις διαβάσεις, αφού έχουν περάσει ήδη 2 μήνες από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και οδεύουμε ολοταχώς προς τα... Χριστούγεννα!


  • Θα βαφούν και θα αποκατασταθούν όταν θα αρχίσουν οι βροχές;
  • Θα βαφούν και θα αποκατασταθούν όταν θα πέσει το πρώτο χιόνι;
  • Θα βαφούν και θα αποκατασταθούν μέσα σε αυτή τη σχολική χρονιά;


➤ Οι συγκεκριμένες διαβάσεις που βλέπετε στις φωτογραφίες της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ", βρίσκονται σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Κατερίνης, στην οδό Σβορώνου μπροστά από το 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης και την ΔΕΥΑΚ.

Πρόκειται για έναν δρόμο διπλής κατευθύνσεως όπου τα αυτοκίνητα αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, ενώ την ίδια στιγμή μικρά παιδιά δημοτικού αλλά και γονείς με παιδιά νηπιαγωγείου προσπαθούν να διασχίζουν τον δρόμο για να πάνε στο σχολείο τους.

Επίσης υπάρχει αυξημένη δραστηριότητα πεζών προς και από την ΔΕΥΑΚ.

Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" έχει γίνει αποδέκτης διαμαρτυριών πολλών γονιών που βιώνουν καθημερινά αυτή την δύσκολη κατάσταση.


➤ Οι διαβάσεις δεν είναι απλά άβαφες, αλλά σε κάποια σημεία έχουν ξηλωθεί εντελώς όπως βλέπετε στις φωτογραφίες.

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι πολύ δύσκολη για τους πεζούς και ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά.

Εκτός από το θέμα των διαβάσεων, χρειάζεται ενίσχυση της οδικής σήμανσης, ενώ την κατάσταση θα βοηθούσε ιδιαίτερα η τοποθέτηση ενός φωτεινού σηματοδότη.