Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΚΕ - Για τα δάνεια των κομμάτων

Η Οικονομική Εισαγγελία, με σχετική παραγγελία της, ζήτησε την άσκηση ποινικών διώξεων για τις δανειοδοτήσεις των κομμάτων. Η δίωξη αφορά τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Για το ΚΚΕ ζητά να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο, αφού διαπίστωσε ότι τα δάνειά του δεν έχουν κανένα ποινικό ενδιαφέρον, είτε γιατί αυτά έχουν εξοφληθεί πλήρως, είτε γιατί έχουν ρυθμιστεί και εξυπηρετούνται κανονικά.

Πρέπει, ωστόσο, να θυμίσουμε ότι πέρασαν δύο περίπου χρόνια από την έναρξη της έρευνας, για να διαπιστωθεί και να επιβεβαιωθεί αυτό που το ΚΚΕ επανειλημμένα ανέφερε, ότι όχι μόνο δεν υπήρχε καμία εντελώς ένδειξη, αλλά ούτε καν η παραμικρή υπόνοια για τέλεση οποιασδήποτε μη νόμιμης πράξης στις χορηγήσεις των δανείων του. Υποστήριζε σταθερά ότι η ανάληψη όλων των δανειακών του υποχρεώσεων έγιναν με την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών, στη βάση της οικονομικής δυνατότητας και φερεγγυότητας του Κόμματος.


Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που, εκτός από την εκχώρηση της κρατικής επιχορήγησης για την εγγύηση των δανείων του, είχε παραχωρήσει για τη διασφάλιση της αποπληρωμής τους και επαρκέστατες εμπράγματες εγγυήσεις - εξασφαλίσεις. Αυτό άλλωστε έγινε δεκτό και καταγράφηκε στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, το 2017, για τη διερεύνηση της νομιμότητας των δανειοδοτήσεων των κομμάτων.

Το ΚΚΕ πάντα τόνιζε ότι πρέπει, αν υπάρχουν, να αποδοθούν όλες οι ευθύνες, καθώς και να διερευνηθούν και να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες, όπου επίσης τυχόν υπάρχουν. Πρέπει όμως σήμερα, μετά την απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας, να θυμηθούν όλα αυτά που επανειλημμένα έλεγαν τα τελευταία χρόνια ορισμένοι αισχροί συκοφάντες, που έχυναν χολή και ψέματα κατά του Κόμματος. Αυτοί οι «κύριοι», όλο το προηγούμενο διάστημα, αντέγραφαν και αναπαρήγαγαν τα εμετικά και αισχρά αντικομμουνιστικά ψέματα των ναζιστών - εγκληματιών της Χρυσής Αυγής για τα οικονομικά του Κόμματος. Τα ίδια έκαναν και μαζί με τον Πάγκαλο, που κι αυτός πριν αρκετά χρόνια οργίαζε σε αντικομμουνισμό με αισχρότατες συκοφαντίες κατά του Κόμματος, που στην πορεία αποδείχτηκαν ότι ήταν όλες ψεύτικες.


ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΚΕ