Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Νίκος Τσερτικίδης : "Να δώσουμε στον Δήμο Κατερίνης την αξία που του αρμόζει"

Γράφει ο Νίκος Τσερτικίδης*

- Ζω και ζούμε σε ένα Δήμο που εκτείνεται από τα Πιέρια Όρη έως και τα όρια του Θερμαϊκού κόλπου. Λίγοι Δήμοι στην χώρα μας έχουν αυτό το πλεονέκτημα και είναι στα χέρια μας να το αξιοποιήσουμε κατάλληλα και με δράσεις που θα αναδείξουν τις φυσικές ομορφιές και τις δυνατότητες του τόπου μας.


Για αυτό τον λόγο σας παραθέτω κάποιες από τις σκέψεις και προτάσεις μου ώστε να δώσουμε στον Δήμο Κατερίνης την αξία που του αρμόζει:



Τουρισμός: ορεινός – θρησκευτικός – αγροτουρισμός 



• Δημιουργία περιπτέρου πληροφοριών στην παραλία και στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης με στόχο την ενημέρωση των τουριστών. Στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό.

• Ανάδειξη και προβολή του ορεινού όγκου του Δήμου μας με τις απαραίτητες και επιβεβλημένες συνεργασίες με φορείς και οργανισμούς τόσο από την περιοχή μας όσο και από το εξωτερικό.

• Επαρκής σήμανση στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο για καθοδήγηση των επισκεπτών στον Β.Δ. Όλυμπο και στα Πιέρια Όρη.

• Συντήρηση των δρόμων πρόσβασης προς τα μονοπάτια των βουνών.

• Σήμανση μονοπατιών με ενιαία μορφή σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

• Ανάδειξη ιερών ναών, μοναστηριών και εκκλησιαστικών μνημείων του Δήμου μέσω της δημιουργίας μιας κυκλικής διαδρομής επίσκεψης των εν λόγω χώρων. Η διαδρομή θα μπορούσε ενδεικτικά να περιλαμβάνει:

- Ιερά Μονή Πέτρας Ολύμπου, η Παναγιά της Πέτρας.

- Άνω Μηλιά: Αγία Παρασκευή, εκκλησία 16ου αιώνα - ο σιδερένιος σταυρός που κάρφωσε σε πεύκο ο Κοσμάς ο Αιτωλός το 1763.

- Παλιά Βρύα: Άγιος Νικόλας, γραφική εκκλησία.

- Ρητίνη: Μονή Αγίου Γεωργίου, αγιογραφίες 14ου και 16ου αιώνα.

• Στήριξη δημιουργίας αγροτουριστικών μονάδων, ώστε να μπορεί ο επισκέπτης να έρθει σε άμεση επαφή με την αγροτική ζωή, τις καλλιέργειες, τα ζώα και γενικότερα το φυσικό περιβάλλον του τόπου μας αξιοποιώντας με αυτόν τον τρόπο το αγροτικό κεφάλαιο της περιοχής και ενισχύοντας το εισόδημα των κατοίκων.