Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Ερώτηση του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Υγείας για το Νοσοκομείο Κατερίνης

Θέμα: Προβλήματα στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.

Ένα ακόμα νοσοκομείο, αυτό της Κατερίνης, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του...

εξαιτίας της πολιτικής υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και εμπορευματοποίησης της Υγείας που ακολούθησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Πολιτική που απαξιώνει τη Δημόσια Υγεία, ενισχύοντας την κερδοφορία της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο αυτό, με σοβαρές συνέπειες στην παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς αλλά και στις συνθήκες εργασίας των εργαζόμενων στον κλάδο.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι η Παθολογική κλινική, η λειτουργία της οποίας είναι πολύ σημαντική για τη συνολική λειτουργία του νοσοκομείου, κινδυνεύει να διακοπεί, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της διευθύντριας της, καθώς ο βαθμός ασφάλειας της λειτουργίας της για ασθενείς και προσωπικό είναι οριακός.

Σύμφωνα με το οργανόγραμμα, που κι αυτό είναι ελλιπές, προβλέπονται για την Παθολογική Κλινική, 8 ειδικοί γιατροί. Σήμερα υπηρετούν μόλις 3. Επιπλέον 1 γιατρός είναι αποσπασμένη από το Κ.Υ. Λιτοχώρου με πλήρη απασχόληση καθώς και 1 γιατρός από το Κ.Υ. Κατερίνης για να εκτελεί περιορισμένο αριθμό εφημεριών. Αντίστοιχες όμως είναι οι ελλείψεις που καταγράφονται στις περισσότερες κλινικές του Νοσοκομείου.

Ενώ λοιπόν οι ανάγκες του λαού για δημόσιες και πραγματικά δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας και Πρόληψης διευρύνονται, οι δημόσιες υπηρεσίες Υγείας συρρικνώνονται και υποβαθμίζονται. Οι κάτοικοι της περιοχής στερούνται γιατρούς, υπηρεσίες Υγείας ενώ εντατικοποιείται η δουλειά των εργαζομένων.



ΕΡΩΤΑΤΑΙ κ. Υπουργός, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση, για:

• Την πλήρη στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, με την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής και εύρυθμη λειτουργία του και εφημερία του νοσοκομείου, καλύπτοντας πλήρως τις σύγχρονες ανάγκες των ασθενών.

• Την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του νοσοκομείου ώστε να εξασφαλιστεί η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας και η κάλυψη σε υλικοτεχνική υποδομή.



Οι βουλευτές 
Σάκης Βαρδαλής 
Γιάννης Δελής