Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

B' Πανελλήνια Σύναξη Γραφείων Νεότητας των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη η B' Πανελλήνια Σύναξη των υπευθύνων Ιερέων των Γραφείων Νεότητας των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Με επιτυχία έληξαν οι εργασίες της B' Πανελλήνιας Σύναξης των υπευθύνων Ιερέων των Γραφείων Nεότητας των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα «Η Κατήχηση και οι σύγχρονες προκλήσεις», που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 11-12 Νοεμβρίου στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «Mediterranean Village» στην Παραλία Κατερίνης.

Οι εργασίες του Συνεδρίου τελούσαν υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β' και συμμετείχαν εβδομήντα περίπου εντεταλμένοι των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η πανελλήνια αυτή συνάντηση διεξήχθη υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Προέδρου της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος και φιλοξενήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το τέταρτο θεολογικό-εκκλησιαστικό συνέδριο πανελλήνιας εμβέλειας που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος μετά το διορθόδοξο Συνέδριο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (2016) και τις δύο Πανορθόδοξες Συνδιασκέψεις για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας (2017 & 2018).

Στην αρχή της πρώτης ημέρας ετελέσθη Αγιασμός και ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Σεβασμιωτάτου κ. Μακαρίου ως Προέδρου της Συνοδικής Επιτροπής, ο οποίος κήρυξε και την έναρξη των εργασιών, του οικείου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου καθώς και του Δημάρχου Κατερίνης κ. Κωνσταντίνου Κουκοδήμου που χρηματοδότησε την υλοποίηση του συνεδρίου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κεντρική εισήγηση με θέμα «Η Ποιμαντική της Νεότητος στην Εκκλησία της Ελλάδος. Οι κατηχητικές συνάξεις στον 20ο και 21ο αιώνα» με εισηγητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Διονύσιο Γκόλια, Υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους.

Οι εργασίες της Συνδιασκέψεως συνεχίστηκαν και την Τρίτη 12 Νοεμβρίου με την εισήγηση του Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερου Θεμιστοκλή Μουρτζανού, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι. Μητρόπολης Κερκύρας και θέμα «Τρόποι δικτύωσης των Γραφείων Νεότητος των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος», την «Ποιμαντική της Νεότητος και της Οικογένειας» με εισηγητή τον Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερο Αντώνιο Καλλιγέρη, Διευθυντή της Διεύθυνσης Γάμου και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος «Ο Όμηρος ταξιδεύει στην αρχαιότητα αναζητώντας στην αλήθεια» από την εκπαιδευτικό-συγγραφέα κ. Πηνελόπη Μωραϊτου.

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους επιθυμεί να εκφράσει θερμές ευχαριστίες στον άοκνο Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Πολύκαρπο Μπόγρη για την άψογη συνεργασία στην επιτυχή διοργάνωση της συνάντησης, στον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κουκοδήμο για την ανεκτίμητη αρωγή του και στους ιδιοκτήτες του ξενοδοχειακού ομίλου «Mediterranean Hotels» κ. Βασίλη Λάμπρου και κα Ευαγγελία Ξυπτερά για τη αβραμιαία φιλοξενία των συνέδρων.