Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Καμία αύξηση δημοτικών τελών στους πολύτεκνους και στις ευπαθείς ομάδες. Να καταργήσει ο Δήμος Κατερίνης τα δημοτικά τέλη για αυτές τις κατηγορίες πολιτών και ΟΧΙ να τα αυξήσει!!!

Τα παιδιά θα σώσουν την Ελλάδα, αλλά και τους Δήμους... (Να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη οι πολύτεκνοι!)

Προστασία, στήριξη και ενίσχυση των πολυτέκνων από τον Δήμο Κατερίνης, με συγκεκριμένα μέτρα, σήμερα, όχι αύριο...


Με το δημογραφικό και την υπογεννητικότητα να αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ελληνική κοινωνία και σύμφωνα με τα συνεχόμενα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύει η ΕΛΣΤΑΤ περί δημογραφικής κατάρρευσης και μίας Ελλάδας που συνεχώς μικραίνει, αποτελεί ευθύνη και υποχρέωση των Δήμων (μιας και το κράτος νίπτει τας χείρας του) και της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) να στηρίξουν τις πολύτεκνες οικογένειες και να ενθαρρύνουν τις γεννήσεις με άμεσα και ουσιαστικά μέτρα.


➤ Τι μέτρα θα μπορούσαν να πάρουν οι Δήμοι;

  • 100% απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και τα τέλη ύδρευσης για τις πολύτεκνες οικογένειες και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.
  • Προτεραιότητα στις προσλήψεις για τους πολύτεκνους.
  • Προτεραιότητα πολυτέκνων στους παιδικούς σταθμούς με μειωμένα τροφεία.
  • Να δικαιούνται και οι πολύτεκνοι τρόφιμα και άλλα προϊόντα στις διανομές που πραγματοποιούν οι Δήμοι.
  • Εκπτώσεις σε όλους τους φορείς νομικών προσώπων των Δήμων (Ωδεία, αθλητικά κέντρα, πολιτιστικοί οργανισμοί κ.α.)


Τα παραπάνω μέτρα δεν πρέπει ουδεμία περίπτωση να θεωρηθούν ως ελεημοσύνη ή ως προνομιούχα συμπεριφορά υπέρ των πολυτέκνων οικογενειών για τους πολύ απλούς λόγους:


  • Ο πολύτεκνος «προσφέρει» στο κράτος τουλάχιστον έξι (6) ΑΦΜ για… φορολόγηση με ότι αυτό συνεπάγεται για τα έσοδα της χώρας.
  • Ο πολύτεκνος «προσφέρει» στην πατρίδα προσωπικό για τις ένοπλες δυνάμεις μας.
  • Ο πολύτεκνος «προσφέρει» στην εκπαίδευση και στα σχολεία μας παιδιά μαθητές-τριες που πρώτον κρατούν ζωντανά τα σχολεία και δεύτερον αποτελούν οργανικές θέσεις για τους εκπαιδευτικούς.
  • Ο πολύτεκνος όταν ψωνίζει π.χ. σε ένα σούπερ μάρκετ, αγοράζει τουλάχιστον έξι (6) φορές περισσότερα προϊόντα και πληρώνει έξι (6) φορές περισσότερο ΦΠΑ…


Τα παραπάνω μέτρα υπέρ των πολυτέκνων αποτελούν αναγνώριση της συνεισφοράς τους τόσο στην οικονομία όσο και στην επιβίωση της πατρίδας μας.

Πόσο μάλιστα τώρα που η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή απειλή (μεταναστευτικό-προσφυγικό), η προστασία, στήριξη και ενίσχυση των πολύτεκνων και των οικογενειών τους πρέπει να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για το ελληνικό κράτος.