Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Διαβούλευση νέων στο 2ο ΓΕΛ Κατερίνης

Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου 15 Φεβρουαρίου στο 2ο ΓΕΛ Κατερίνης πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα και σημαντική εκδήλωση...

με τη συμμετοχή μαθητών από σχεδόν όλα τα Λύκεια της Πιερίας και εκπροσώπους από το Δίκτυο Ενεργοποίησης Νέων Κατερίνης.

Η διαβούλευση μεταξύ των μαθητών και μαθητριών με τον τίτλο "Είμαστε η καρδιά του σχολείου" είχε ως θέμα τη λειτουργία του δημοκρατικού σχολείου και ως στόχο να προκύψουν ιδέες και προτάσεις των μαθητών και νέων σχετικά με το νόημα της σχολικής δημοκρατίας και το σεβασμό στη γνώμη των παιδιών.

Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στον κ. Γεώργιο Μόσχο, ιδρυτικό μέλος του Συνήγορου του Παιδιού και της πρωτοβουλίας για το Άρθρο 12, και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του συναδέλφου μας Δημήτρη Κυριακού, η οικογένεια του οποίου ήταν παρούσα σύσσωμη.

Ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Τσιαλό για την τιμή που μας έκανε να παρευρεθεί στην εκδήλωση, καθώς και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς. Το μεγαλύτερο ευχαριστώ βέβαια στους μαθητές που συμμετείχαν και οι οποίοι φυσικά αποκόμισαν μια πολύ χρήσιμη εμπειρία.


Ο Διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης
Παναγιώτης Γ. Αλεκάκης