Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Ημέρα Εθελοντισμού και Αιμοδοσίας στο 5ο ΓΕΛ Κατερίνης

Mε απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 5η χρονιά η Ημέρα Εθελοντισμού και Αιμοδοσίας στο 5ο ΓΕΛ Κατερίνης την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020.

Η ανταπόκριση του κοινού στην πρόσκληση του σχολείου ήταν άμεση και συγκινητική, καθώς πολλοί μαθητές, γονείς και καθηγητές προσήλθαν, προκειμένου να προσφέρουν το πολυτιμότερο δώρο ζωής στον συνάνθρωπό τους.

Ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η αυξημένη επιθυμία των μαθητών, όχι μόνο του 5ου ΓΕΛ αλλά και άλλων σχολείων της πόλης, να αιμοδοτήσουν έχοντας πολύ θετική διάθεση κάτι που δείχνει ότι η κουλτούρα της εθελοντικής αιμοδοσίας ενδυναμώνεται μέσα από τέτοιες δράσεις που αναλαμβάνει το σύγχρονο ελληνικό σχολείο. Είναι μια ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούν και να συνειδητοποιήσουν όλοι και ειδικά οι νέοι άνθρωποι, που αποτελούν το πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας, πως εμπλεκόμενοι στην ευγενή πράξη της αιμοδοσίας αναλαμβάνουν μια σπουδαία κοινωνική ευθύνη απέναντι στο ανθρώπινο σύνολο.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες και ειδικά στους μαθητές και τις μαθήτριες του 2ου και 5ου ΓΕΛ, καθηγητές σχολείων της πόλης, τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και φίλους – συμπολίτες που έσπευσαν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή. Συγχαίρουμε ακόμη και όσους προσήλθαν συνειδητοποιημένα για να προσφέρουν αίμα αλλά για ιατρικούς λόγους δεν τα κατάφεραν.

Πολλές ευχαριστίες απευθύνουμε στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος Αιμοδοσίας του νοσοκομείου Κατερίνης που με υπευθυνότητα και υπομονή συνεργάστηκε για να φέρει σε πέρας το απαιτητικό έργο της αιμοδοσίας.

Επίσης συγχαίρουμε για την παρουσίαση και τον άψογο επαγγελματισμό τους τον Διοικητή του Τ.Τ. Κατερίνης Αστυνόμο Β’ κ. Γεώργιο Πουτουρίδη. Με την εμπεριστατωμένη ενημέρωσή του και εν συνεχεία τον εικονικό έλεγχο δικύκλου από τον Αρχιφύλακα κ. Γεώργιο Βέτσο επέστησαν την προσοχή όλων για ασφαλέστερη οδήγηση.


Μαρία Κορύτσα 
Διευθύντρια 5ου ΓΕΛ Κατερίνης