Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έκλεισε η φετινή χρονιά για το τμήμα στίβου του ΓΑΣ Αρχέλαος Κατερίνης

Με ένα ασημένιο μετάλλιο στα 400 μ. εμπόδια γυναικών και μία 8η θέση στον τελικό των 100 μ. γυναικών στις αποσκευές της γύρισε η αποστολή του ΓΑΣ Αρχέλαος Κατερίνης από το Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου.

Την δεύτερη θέση κατέκτησε κάνοντας την καλύτερη ατομική της επίδοση και άφησε μεγάλες ελπίδες για το μέλλον η 16χρονη Κατερίνα Νατσιοπούλου με χρόνο 1.03.65 στον απογευματινό τελικό του αγωνίσματος. Την 8η θέση κατέλαβε η 17χρονη Σοφία Κωνσταντινίδου στον τελικό των 100 μ. γυναικών ολοκληρώνοντας την φετινή πολύ δυναμική της παρουσία στα σπριντ.

Την αποστολή συνόδευσε ο προπονητής του Αρχέλαου και ομοσπονδιακός προπονητής του ΣΕΓΑΣ Νίκος Μαντζόλης, ο οποίος αύριο αναχωρεί για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ταλίν με την πρωταθλήτρια μας των 400 μ. με εμπόδια Άννα Χατζηπουργάνη ως συνοδός της αποστολής της Εθνικής μας ομάδας Κ20.

Αναλυτικά η παρουσία του Αρχέλαου Κατερίνης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 :

100 μ. γυναικών
Σοφία Κωνσταντινίδου 12¨64 8η θέση

200 μ. γυναικών
Αφροδίτη Μπιζιώτα 27¨67 33η θέση
Κωνσταντίνα Μακρίδου 27¨89 35η θέση

400 μ. εμπόδια γυναικών
Κατερίνα Νατσιοπούλου 1¨03¨65 2η θέση

4x100 γυναικών

Η ομάδα 4x100 γυναικών ακυρώθηκε για λάθος στην δεύτερη αλλαγή και ενώ ως τότε ήταν στην 1η θέση της σειράς της και διαφαινόταν ότι ήταν ικανή για πολύ καλό χρόνο και πιθανόν για ένα μετάλλιο. Οι αθλήτριες που συμμετείχαν είναι οι : Όλγα Μαυρίδου – Νικολέτα Σταγκίδου- Αφροδίτη Μπιζιώτα- Σοφία Κωνσταντινίδου.

Οι αγώνες αφιερώθηκαν στη μνήμη του αείμνηστου Βασίλη Σεβαστή και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή μετά την κήρυξη της επίσημης έναρξης τους από την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα.

Το πρωτάθλημα Κ18 ήταν το τελευταίο χρονικά για φέτος και η αγωνιστική δράση θα συνεχιστεί στις διεθνείς διοργανώσεις με κορυφαία τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Για τους αθλητές του Αρχέλαου Κατερίνης θα ακολουθήσουν οι συμμετοχές στα 400 μ. εμπόδια της Άννας Χατζηπουργάνη στο Πανευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20, όπου της ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Υπάρχει όμως και μια συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στα 100 μ. με εμπόδια που θα περιμένουμε να παρακολουθήσουμε με μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι αυτή της Ελισσάβετ Πεσιρίδου, πολλές φορές πρωταθλήτριας Ελλάδος στα 100 μ. εμπόδια με τα χρώματα του ΓΑΣ Αρχέλαος Κατερίνης και αθλήτριας του Νίκου Μαντζόλη ως τα 18 της χρόνια. Της στέλνουμε τις καλύτερες ευχές μας.