Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Π.Ε.Α.Ε.Α.-Δ.Σ.Ε.: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Η ΛΑΡΚΟ είναι επιχείρηση στρατηγικής σημασίας, με τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες. Στα κοιτάσματά της έχει το 90% νικελίου σε όλη την ΕΕ. Το κοβάλτιο στα κοιτάσματά της είναι δυσεύρετο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Την απαξίωση της εταιρείας υπηρέτησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. Έχουν όλη την ευθύνη ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που υπηρετούν την καπιταλιστική ανάπτυξη, στο πλαίσιο της οποίας ο ορυκτός πλούτος, οι παραγωγικές δυνατότητες γίνονται λεία στους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως τα δικαιώματα των εργαζόμενων και οι λαϊκές ανάγκες. Είναι έγκλημα το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ και η παράδοσή της σε επενδυτές αφού «απαλλαχθεί» από εργαζόμενους και εργασιακά δικαιώματα. Στον σχεδιασμό των καπιταλιστικών αναγκών προβλέπεται να απολυθούν 1.200 εργαζόμενοι και να ξεσπιτωθούν 300 οικογένειες από τους οικισμούς. 

Ως ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ έχουμε οδηγό την πείρα από την ηρωική πάλη του λαού μας κατά την μεγάλη δεκαετία του 1940, που μας διδάσκει ότι η δύναμη των εργαζόμενων βρίσκεται στην περήφανη αγωνιστική στάση, με αδιάσπαστο το μέτωπο απέναντι στον αντίπαλο και στην αλληλεγγύη της τάξης τους.

Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων για να αποτραπεί το προσχεδιασμένο έγκλημα σε βάρος τους και σε βάρος των συμφερόντων του λαού μας. Είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ που με αποφασιστικότητα, με μαζικές κινητοποιήσεις διατρανώνουν ότι από τις εργασίες τους και από τα σπίτια τους δεν πρόκειται να βγουν. 

ΓΙΑ ΤΟ παράρτημα Κατερίνης 
Π.Ε.Α.Ε.Α.-Δ.Σ.Ε.