Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Μητρόπολη και Μητροπολίτης παράδειγμα για όλους μας!

300 ευρώ βοήθημα σε όσες οικογένειες έγιναν πολύτεκνες μέσα στο 2021 και σε όσα παιδιά πολυτέκνων πέρασαν στο Πανεπιστήμιο έδωσε συμβολικά ο Μητροπολίτης Γρεβενών Δαβίδ!

Σίγουρα τα 300 ευρώ δεν λύνουν τα προβλήματα μιας πολύτεκνης οικογένειας, αλλά είναι μια πράξη συμβολική που θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα στις άλλες Μητροπόλεις και κυρίως προς την πολιτεία. Μια πολιτεία που έχει επιδεικτικά γυρίσει την πλάτη της στις πολύτεκνες οικογένειες.

Μακάρι το παράδειγμα της Μητρόπολης Γρεβενών και του Μητροπολίτη Δαβίδ να ακολουθήσει και η δικιά μας Μητρόπολη, αλλά και ο Δήμος Κατερίνης τόσο με οικονομική ενίσχυση όσο και με απαλλαγές από τέλη και φόρους. Μακάρι να βοηθήσουν και οι επαγγελματίες της πόλης μας με προσφορές και εκπτώσεις. Μακάρι να βοηθήσουν η Αντιπεριφέρεια Πιερίας, το Επιμελητήριο Πιερίας, ο Εμπορικός Σύλλογος κ.α.


➤ Διαβάστε ένα απόσπασμα από όσα είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών Δαβίδ κατά την βράβευση και την επίδοση του βοηθήματος των 300 ευρώ στους πολύτεκνους και στα παιδιά τους που πέρασαν στο Πανεπιστήμιο:

«Πολύτεκνη οικογένεια είναι η θυσία και ο στυλοβάτης της κοινωνίας. Κάποιοι δυστυχώς φέρονται με εμπαιγμούς και ειρωνείες στο θέμα της πολυτεκνίας. Άλλοι δυστυχώς με επιπολαιότητα και αφέλεια. Και άλλοι δυστυχώς με εγκληματική αδιαφορία. Αποκαρδιωτικά και απογοητευτικά τα δημογραφικά στοιχεία στον τόπο μας (νομός Γρεβενών). 603 θάνατοι το 2021 και μόνο 91 γεννήσεις. 27 γεννήσεις από τα Γρεβενά, 46 από την περιοχή Βοΐου Κοζάνης και 18 αλλοδαποί. Άρα στην ουσία είναι μόνο 27 οι γεννήσεις εδώ των ντόπιων. Κάθε χρόνο σβήνει ένα χωριό, το μεγαλύτερο που έχουμε όπως αυτό του Καρπερού με 405 κατοίκους. Εσείς οι πολύτεκνοι βοηθάτε στο μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα που δεν έχουν καταλάβει δυστυχώς οι άρχοντες μας, οι πολιτικοί μας, η πολιτεία. Δεν έχουν καταλάβει πως αν δεν υπάρχουν άνθρωποι, τα ντουβάρια τι θα γίνουν, τις μηχανές ποιος θα τις χειρίζεται, τον τόπο ποιος θα τον φυλάει; Άρα λοιπόν η κινητήρια δύναμη είναι ο άνθρωπος και πρέπει πάση θυσία οι άρχοντες του τόπου να αγωνιούν και να αγωνίζονται, να δώσουν δυνατότητες, κίνητρα, να δώσουν επίσης αφορμές και ευκαιρίες οι νέοι να κάτσουν στον τόπο μας. Να γυρίσουν τα νέα ζευγάρια και να βρουν δουλειά για να μείνουν εδώ. Και να έρθει πάλι στην επαρχία και στον τόπο μας, η ανάπτυξη, η πρόοδος και η προκοπή. Και έτσι να γεμίσει η Ελλάδα μας πάλι από Έλληνες. Αυτός ο λόγος μου είναι πόνος. Είστε ήρωες οι πολύτεκνοι. Ο Θεός να σας ευλογεί και η Παναγία να σας σκεπάζει όλους. Τα 300 ευρώ που δίνουμε στις οικογένειες που έγιναν το 2021 πολύτεκνες και στα παιδιά τους που πέρασαν στο Πανεπιστήμιο, είναι ένα συμβολικό δώρο από την Μητρόπολη Γρεβενών. Δεν είναι χρήματα που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες, αλλά μία συμβολική βοήθεια και μακάρι και η πολιτεία να βοηθούσε με πολύ καλύτερο τρόπο τις πολύτεκνες οικογένειες. Όχι με βοηθήματα τα οποία είναι προεκλογικά πυροτεχνήματα, αλλά με στήριξη ουσιαστική και με ενίσχυση που θα είναι ευκαιρία οι νέοι να μείνουν στον τόπο τους και να κάνουν παιδιά, και παιδιά και παιδιά.»

* Ο Μητροπολίτης Δαβίδ κατάγεται από το Λιτόχωρο Πιερίας και είχαμε την τιμή να τον γνωρίσουμε από κοντά και να συνομιλήσουμε μαζί του. Τα συγχαρητήρια μας για αυτή του την πρωτοβουλία αγάπης και ελπίδας!


* Μπορείτε να δείτε το βίντεο με την βράβευση των πολυτέκνων και την ομιλία του Μητροπολίτη Γρεβενών εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=ak6NBC55P_w&t=716s