Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Καλά, κανένας Έλληνας δεν παίζει να υπάρχει;

Τον Ουρουγουανό Γκουστάβο Πογέτ (Gustavo Poyet), φαίνεται ότι επιλέγει για προπονητή της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου η ΕΠΟ (Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία).

Με ένα σχετικά μέτριο προπονητικό έργο ο 55χρονος Ουρουγουανός καλείται να αναλάβει τις τύχες της Εθνικής μας ομάδας στο ποδόσφαιρο και η απορία μας, εστιάζεται στο γεγονός γιατί συνεχίζει η ΕΠΟ να προτιμάει ξένους προπονητές;

Δεν υπάρχουν αξιόλογοι Έλληνες προπονητές; Δεν υπάρχουν νέοι ταλαντούχοι Έλληνες προπονητές; Γιατί αυτή η εμμονή να «ψωνίζουμε» από έξω; Όταν μάλιστα οι επιλογές μας, δεν αφορούν κορυφαία ονόματα στον χώρο της προπονητικής. Είναι κανείς ευχαριστημένος από το επίπεδο του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα; Έχουν γεμίσει οι ομάδες μας από ξένους ποδοσφαιριστές αλλά και προπονητές αμφιβόλου ποιότητας (φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις), βλέπουμε αγώνες που στην καλύτερη περίπτωση θα παίξουν 4-5 Έλληνες ποδοσφαιριστές και από τις δύο ομάδες, και χάνονται, εξαφανίζονται γενιές νέων ταλαντούχων Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Χώρια ότι «αιμορραγούμε» οικονομικά με τα χρήματα που αντί να μένουν στην Ελλάδα και να επενδύονται εδώ, καταλήγουν σε ξένους από όλο τον πλανήτη, που δουλεύουν εδώ και μεταφέρουν τα χρήματα τους στις χώρες τους.

Ναι στους ξένους ποδοσφαιριστές-προπονητές, σε αυτούς όμως που θα κάνουν την διαφορά και θα έχουν να προσφέρουν κάτι. Και να δείξουμε εμπιστοσύνη στους νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές-προπονητές, μόνο έτσι θα πάει μπροστά το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Με ενθάρρυνση, πίστη στις ικανότητες τους, να επενδύσουμε στα δικά μας παιδιά και να τα βοηθήσουμε με τις κατάλληλες υποδομές όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά γενικά στον αθλητισμό μας που υποφέρει σε πολλούς τομείς.

➤ Η ανακοίνωση της ΕΠΟ: Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση προέκρινε τον κ. Gustavo Poyet για τη θέση του προπονητή της Εθνικής Ομάδας των Ανδρών. Θα ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις για την οριστική επίτευξη συμφωνίας.