Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Σε νέα γραφεία το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Πιερίας

Συνάδελφοι και Συυναδέλφισσες. Η Διοίκηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Ν ΠΙΕΡΙΑΣ , σας καλεί στα εγκαίνια του νέου γραφείου μας την τέταρτη 9 Φεβρουαρίου και ώρα 11 πμ, στην οδό Βότση , Α πάροδος 1.

Είναι γνωστό στους περισσότερους συνταξιούχους αλλά και στους εργαζόμενους της Πιερίας, ότι η διοίκηση του ΕΚΚ έβγαλε έξω από το κτήριο του ΕΚΚ το σωματείο μας που στεγάζονταν για πάνω από 40 χρόνια γιατί τους ενοχλούσε η δράση μας. Είναι επίσης ευρύτερα γνωστό στους εργαζομένους της Πιερίας ότι η διοίκηση του ΕΚΚ που προέκυψε πρόσφατα μέσα από νόθες διαδικασίες , έχει επιλέξει προ πολλού στρατόπεδο. Έχει συνταχτεί με την εργοδοσία και την εκάστοτε κυβέρνηση

Είναι εναντία στους αγώνες των εργαζομένων και των συνταξιούχων που παλεύουν για την κατάργηση των πολιτικών που τσακίζει τα δικαιώματα τους και θυσιάζει τις ζωές μας για τα κέρδη των επιχειρηματιών ομίλων Είναι αυτοί που αρνούνται να να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων και στην Πιερία απαιτώντας από την κυβέρνηση και την εργοδοσία να πάρουν μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας .Για μαζικά δωρεάν τεστ στους χώρους δουλειάς τα σχολεία, για να ανοίξουν τα τοπικά ιατρεία, για να γίνουν μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, το νοσοκομείο της Κατερίνης και τα κέντρα υγείας, Κατερίνης, Λιτόχωρου, Αιγινίου που υπολειτουργούν. Για τη δημιουργία νέων ΜΕΘ για να ανοίξουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν , για την επίταξη των δομών του ιδιωτικού τομέα υγείας , με την πολιτική που έχει μετατρέψει την υγεία από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα.

Είναι απών και υπονομεύει κάθε αγώνα των εργαζομένων για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας την επαναφορά των Κλαδικών ΣΣΕ , την κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχολήσεις την κατάργηση του αντιασφαλιστικου νομού Κατρούγκαλου –Βρούτση που ιδιωτικοποιεί το ασφαλιστικό σύστημα και τσακίζουν τις ζωές των συνταξιούχων και των εργαζομένων.

Είναι αυτοί που δεν κούνησαν ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι για τον άθλιο νόμο Χατζιδάκη που καθιέρωσε την 10ωρης απλήρωτη δουλειά , τον συνδικαλιστικό νόμου που μέσου αυτού παρεμβαίνουν ξετσίπωτα η κυβέρνηση και εργοδοσία στο συνδικαλιστικό κίνημα για να ύπαρξη άκρα του τάφου σιωπή στους χώρους δουλειάς και γενικότερα στην κοινωνία

Είναι αυτοί που χρησιμοποίησαν τον Νόμο έκτρωμα Χατζηδάκη κάνοντας Ηλεκτρονικό συνέδριο κι όχι διά ζώσης για να μην τους πάρει κανείς χαμπάρι, για να κάνουν τις λοβιτούρες τους όπως αυτοί ξέρουν για να ελέγχουν την διοίκηση του ΕΚΚ ως παράρτημα της εκάστοτε κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

Αυτοί είναι η λόγοι που έδιωξαν το σωματείο συνταξιούχων από το κτίριο του εργατικού Κέντρου παράνομα σαν να είναι ιδιοκτησία τους. Γιατί το σωμάτιο μας παλεύει ενάντια σε όλες τις πολιτικές που θυσιάζουν τη ζωή των συνταξιούχων, των παιδιών μας των εγγονών μας για τα κέρδη των λίγων.

Είμαστε βέβαιοι ότι αργά η γρήγορα το ΕΚΚ θα περάσει στα χέρια των εργαζομένων και των απόμαχων της δουλειάς και όχι του αγώνα , και θα στείλουν όλους αυτούς τους συνδικαλιστές που μαζί με τις κυβερνήσεις και την εργοδοσία δένουν χειροπόδαρα τους εργαζόμενους για να μην παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο ,όπως έγινε σε εκατοντάδες σωματεία σε όλη τη χωρά , σε πολλά Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες.

Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα χωρίς συμβιβασμούς για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συνταξιούχων μαζί με την ομοσπονδία μας και την ΣΕΑ.

Όλοι και όλες στα εγκαίνια του νέου Γραφείου του Σωματείου μας στην οδός Βότση, Α Πάροδος[ 1 ] την τετάρτη 9 Φεβρουαρίου στις 11 π.μ

Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Πιερίας