Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Και την περίοδο 2023-2024 το χάντμπολ του Αρχέλαου Κατερίνης στην Α2 Εθνική Κατηγορία Χειροσφαίρισης Ανδρών

Την δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα χειροσφαίρισης (χάντμπολ) για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 υπέγραψε και απέστειλε στην Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος η ομάδα χάντμπολ του ΓΑΣ Αρχέλαος Κατερίνης.

Παράλληλα τις επόμενες ημέρες θα δηλωθούν και οι ακαδημίες της ομάδας για τα ηλικιακά πρωταθλήματα της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Σε μια περίοδο που οι περισσότεροι ερασιτεχνικοί αθλητικοί σύλλογοι αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα, στερούνται των απαραίτητων αθλητικών υποδομών και κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να επιβιώσουν και να προσελκύσουν νέα παιδιά στον αθλητισμό, η συμμετοχή του Αρχέλαου Κατερίνης στο νέο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών, από μόνη της αποτελεί μεγάλη επιτυχία.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Η φετινή χρονιά θα είναι δυσκολότερη από την προηγούμενη. Όσοι ονειρεύονται μεγάλες επιτυχίες (άνοδο ή πορεία πρωταθλητισμού), θα πρέπει να σκεφτούν πρώτα κάποια πράγματα. Το οικονομικό, το γηπεδικό και το θέμα στήριξης της τοπικής κοινωνίας (φίλαθλοι, αρχές του τόπου, κ.α.). Η πορεία που πρέπει να διανύσει η ομάδα χάντμπολ του Αρχέλαου Κατερίνης, αναμένεται να έχει πολλά εμπόδια στο διάβα της και ο Αρχέλαος θα χρειαστεί την στήριξη και την βοήθεια όλων. Από χορηγίες που θα κρατήσουν την ομάδα όρθια οικονομικά (μετακινήσεις, πληρωμή διαιτητών, γιατροί, γραμματεία, ιατρική και φυσιοθεραπευτική αποκατάσταση αθλητών, αθλητικός εξοπλισμός-ιματισμός, κ.α), έως και την στήριξη των θεσμικών φορέων της πόλης μας (Δήμος-Περιφέρεια). Ο ΓΑΣ Αρχέλαος Κατερίνης είναι ένας ερασιτεχνικός αθλητικός σύλλογος και ότι έσοδα καταφέρνει να αποκομίσει καταλήγουν πρωτίστως στα λειτουργικά έξοδα του και όπως αναφέραμε προηγουμένως στους ίδιους τους αθλητές του.

Τα τελευταία χρόνια οι άνθρωποι του Αρχέλαου στο τμήμα χάντμπολ "ματώνουν" και όχι μόνο οικονομικά για να κρατήσουν το τμήμα σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο και για να φέρουν περισσότερα παιδιά κοντά στον αθλητισμό. Αυτό όμως από μόνο του δεν φτάνει. Κάθε χρόνο τα έξοδα αυξάνονται με ιλιγγιώδης ρυθμούς. Το τμήμα χάντμπολ του ΓΑΣ Αρχέλαος Κατερίνης εκτός από την λαμπρή του ιστορία, διαφημίζει την πόλη της Κατερίνης με την συμμετοχή του σε Εθνική Κατηγορία και αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για αυτήν. Φέτος όσο ποτέ άλλοτε θα πρέπει και ο Δήμος Κατερίνης να βοηθήσει περισσότερο και σε πολλούς τομείς. Η νέα διοίκηση του Δήμου που θα προκύψει από τις εκλογές του Οκτωβρίου, θα πρέπει να δείξει έμπρακτα την στήριξη της στο χάντμπολ της πόλης μας ξεκινώντας από το γηπεδικό και τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τις υποδομές του Β΄ ΔΑΚ. Και να βρίσκεται δίπλα στον σύλλογο όποτε χρειάζεται και με οποιοδήποτε τρόπο.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στους αθλητές του Αρχέλαου Κατερίνης, στην προπονητική ομάδα του και στα μέλη της διοίκησης του συλλόγου.