Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Αμερικάνικα πολεμικά ελικόπτερα "Black Hawk" στον ουρανό της Κατερίνης (Φώτο)

Μετά τους "φονιάδες" των Αμερικάνων τα A-10 Thunderbolt II, σήμερα μας επισκέφτηκαν τα διάσημα "Black Hawk"! Τρία από αυτά πέταξαν πριν από λίγο στις 9:40 πάνω από την Κατερίνη.

Στην ουρά των ελικοπτέρων ήταν γραμμένο το "United States Army".

Να θυμίσουμε ότι η Ελλάδα ζήτησε 49 ελικόπτερα "Black Hawk" από τις ΗΠΑ, οπότε ή πρόκειται για εκπαίδευση των Αμερικάνων "συμμάχων" μας στους ελληνικούς ουρανούς ή πήραμε κάποια από αυτά και δεν προλάβαμε να τα ... βάψουμε ακόμα με τα ελληνικά χρώματα.

Τα Black Hawk είναι ελικόπτερα με μεγάλο πλουραλισμό ικανοτήτων και μπορούν να φέρουν βαρύ οπλισμό και ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου. Έχουν χρησιμοποιηθεί από τους Αμερικάνους στο Αφγανιστάν και στο ΙΡΑΚ. Μπορούν να επιχειρήσουν κάτω από αντίξοες συνθήκες ημέρα και νύχτα. Έχουν αντιβαλλιστική προστασία, αντίμετρα και συστήματα αυτοπροστασίας που τα κάνουν ιδιαίτερα αποτελεσματικά σε συνθήκες μάχης. Ακόμα και να χάσει τον ένα κινητήρα του μπορεί να πετάξει άνετα με τον δεύτερο. Ενώ φτάνει τα 170 μίλια ταχύτητα. Συνοψίζοντας πρόκειται για ένα πολύ αξιόπιστο ελικόπτερο με πολλές δυνατότητες.