Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Κύριε Περιφερειάρχη! Κυρία Αντιπεριφερειάρχη! Don't worry! Be happy!

Επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής της Ομάδας "I can't Breathe" για ένα ακόμη θέμα που έχει αναδειχθεί από την "ΑΛΗΘΕΙΑ", αυτό της ΜΠΟΧΑΣ που σχεδόν κάθε βράδυ "πνίγει" τις αισθήσεις μας και κανείς δεν κάνει τίποτα για την επίλυση του...

➤ Η επιστολή:

Και τι να κάναμε δηλαδή? Τί λόγος υπήρχε να παραστούμε για δεύτερη φορά στο Επιμελητήριο, ελπίζοντας σε ακρόαση από τον Περιφερειάρχη κο Τζιτζικώστα. Τον περασμένο Γενάρη, στο Επιμελητήριο και στο περιθώριο όμοιας ενημερωτικής εκδήλωσης για το ΕΣΠΑ, του ζητήσαμε διά ζώσης εκ νέου να συνομιλήσουμε. Τότε παρενέβη η κα Αντιπεριφερειάρχη και λαμβάνοντας αντ' αυτού τον λόγο, μας δήλωσε ότι, θα προγραμματίσει η ίδια τη συνάντηση μαζί του. Την ίδια ώρα λαμβάναμε απάντηση από τη γραμματεία του ότι, "το αίτημά μας για συνάντηση στο γραφείο του Περιφερειάρχη θα προγραμματισθεί το επόμενο διάστημα". Οι υποσχέσεις αποδείχτηκαν υπεκφυγές και από τους δύο, αφού ουδέν νεότερο. Στην περίπτωση της Πιερίας_Πρώτης, προφανώς δεν έχουν αντικείμενο οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη, περί του "κομβικού ρόλου των Περιφερειών και των Δήμων για μια πραγματικά βιώσιμη Ανάπτυξη" (σε ημερίδα του ΟΟΣΑ). Στη δική μας περίπτωση, ο τομέας του περιβάλλοντος, δεν αποτελεί "τομέα ύψιστης προτεραιότητας". Στη δική μας περίπτωση έχουμε τη Σοφία των υψηλών εκλογικών επιδόσεων και οι καταγγελίες μας, θεωρούνται "ακραίες".

Ας κάνουν λοιπόν και αυτήν την προεκλογική τους φιέστα κι ας βγάλουν τα όμορφα δελτία τύπου. Ποτέ δεν θέλαμε να τους φέρουμε σε δύσκολη θέση. Δεν είχαμε κανέναν λόγο παρουσίας αν και προσκληθήκαμε ατομικά, από το γραφείο της κας Αντιπεριφερειάρχη, όπως όλοι μας, ως χειροκροτητές. Αυτό που προσδοκούσαμε ήταν να έχουμε μια ειλικρινή γόνιμη συζήτηση για την επίλυση του προβλήματος, αφού θέσαμε προς αξιολόγηση προτάσεις. Θα ήταν αφελές να συνεχίσουμε, διότι αν και είναι οι πολιτικοί προϊστάμενοι των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών, αν και οι ίδιοι υπογράφουν άδειες αλλά και πρόστιμα είναι φανερό πως δεν τους ενδιαφέρει (λέμε τώρα "πρόστιμα" και αυτά, όταν και αν). Δεν τους αγγίζει το θέμα ως πρόβλημα - τουναντίον θα έλεγε κανείς. Δεν επηρεάζει η μη επίλυσή του, κατά τα φαινόμενα, την εκλογιμότητά τους - ίσως η τελευταία είναι που το συντηρεί. Δεν νιώθουν καμία ευθύνη για τις αποδεκατισμένες υπηρεσίες τους - τουναντίον, προέχει ο "μισθοφορικός στρατός" που υπηρετεί τους ίδιους. Γι αυτό εδώ και καιρό, τις επιστολές της Ομάδας τις λαμβάνουν ως "κοινοποίηση" πια και όχι "προς ενέργεια". Έτσι θα συνεχίσουν. Για ενέργειες απευθυνόμαστε αλλού.

Κύριε Τζιτζικώστα και κυρία Μαυρίδου της (αλληλο)"ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ"!

Καλή σας συνέχεια ΜΑΖΙ και στις ερχόμενες εκλογές! Σας ευχόμαστε το 70% που επικοινωνείτε στα τοπικά blogs! Don't worry! Be happy!

Από την Συντονιστική Επιτροπή της Ομάδας "I can't Breathe" για όσους βιώνουν την περιβαλλοντική εσχατιά της Πιερίας.