Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023

Εκπαιδευτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών

Την Παρασκευή 08 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία μία ακόμη Δράση του Ε.Ο.Σ Κατερίνης...

με θέμα "Βασική Υποστήριξη Ζωής και Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (BLS/AED)" αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών, καρδιοαναπνευστική ανακοπή, έμφραγμα του μυοκαρδίου, έμφραξη της αναπνευστικής οδού , κάταγμα ή η εξάρθρωση, κρίση επιληψίας, οξεία υποθερμία κ.α. σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό Περιφερειακό Τμήμα Κατερίνης.

Στο εκπαιδευτικό σεμινάριο συμμετείχαν οι προπονητές της Ακαδημίας και των αγωνιστικών τμημάτων χιονοδρομίας, Αρχηγοί αναβάσεων ορειβατικών διαδρομών, Αναρριχητές Βράχου των σχολών Αρχαρίων και μέσου επιπέδου και απλά μέλη του συλλόγου.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τα πρωτόκολλα διάσωσης που εφαρμόζονται και ανταποκρίνονται πλήρως στις τελευταίες διεθνείς επιστημονικές δημοσιεύσεις για την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, ενώ περιελάμβανε όλες τις έγκυρες πρακτικές για την παροχή πρώτων βοηθειών

Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μέσα από τη δράση μία βιωματική εμπειρία που τους εισάγει σε γνώσεις “Βασικής Υποστήριξης Ζωής και Χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (BLS/AED)”, στην αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών και κυρίως να εκπαιδευτούν σε θέματα άμεσης αντιμετώπισης πρώτων βοηθειών.

Ένα θερμότατο ευχαριστώ σε όλους τους συμμετέχοντες που ήρθαν σήμερα εδώ και συνέβαλλαν στην επιτυχία αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος. Ο Ε.Ο.Σ Κατερίνης απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον εκπαιδευτή κ. Δημήτρη Κατιρτζή του οποίου οι γνώσεις και η μεταδοτικότητα εξέπληξαν άπαντες.
Ένα ευχαριστώ τέλος στα μέλη του Ε.Ο.Σ Κατερίνης, οι οποίοι με την ενεργό συμμετοχή και το ζήλο τους συνέβαλαν αποφασιστικά στην πραγματοποίηση της επιτυχημένης δράσης.