Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ


Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ   ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ

Κύριε Υπουργέ,


Έγινε γνωστό ότι το Ιατρικό προσωπικό που υπηρετεί σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία της Πιερίας θα κληθεί να στελεχώσει τις υπηρεσίες των   Μονάδων Υγείας του ΠΕΔΥ με αποτέλεσμα να αποδυναμωθούν περιφερειακές μονάδες υγείας του νομού.
Ενδεικτικά, αναφέρω την αποδυνάμωση των Κέντρων Υγείας Λιτοχώρου και Αιγινίου αλλά και περιφερειακών ιατρείων σε διάφορες περιοχές του νομού Πιερίας.

Κύριε Υπουργέ,
Αντιλαμβάνεσθε ότι υπό τις παρούσες δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και με δεδομένη τη δυσκολία των πολιτών να ανταποκριθούν σε αυξημένο κόστος μετακινήσεων ακόμη και για μια απλή συνταγογράφηση θα δημιουργήσει πλείστα όσα προβλήματα στα ήδη σωρευμένα.
Χωρίς το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, χωρίς επαρκή υλικοτεχνικά μέσα, τα Κέντρα Υγείας και οι μικρότερες δομές των ιατρείων αν και οφείλουν να παράσχουν υπηρεσίες σε χιλιάδες κόσμο, δυστυχώς, δεν έχουν την δυνατότητα να ανταποκριθούν στον ρόλο τους.
Και σ’αυτό έρχεται τώρα να προστεθεί και η αποδυνάμωσή τους.

Κατόπιν αυτών,
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
-Υπάρχει απόφαση μετακίνησης ιατρικού προσωπικού από κέντρα υγείας και περιφερειακά ιατρεία στις  μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ
-Πώς θα καλυφθούν οι ανάγκες των περιφερειακών ιατρείων και κέντρων υγείας;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Γ.Κουκοδήμος