Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Σε μια ιδιαίτερα λαμπρή εκδήλωση που συγκέντρωσε πάνω από 350 καλεσμένους, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Ιανουαρίου η κοπή πίτας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, στις εγκαταστάσεις του στη Παραλία.


Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Κώστας Καρυώτης στο χαιρετισμό του , τόνισε πόσο σημαντική στιγμή για το Ν.Ο.ΚΑΤ. είναι η πρόκριση της Κατερίνας Νικολαΐδου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, συνεχάρη θερμά την αθλήτρια και της ευχήθηκε να επιστρέψει από το Ρίο με ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Έδωσε ακόμη τα συγχαρητήριά του σε όλους τους αθλητές για τις επιτυχίες, την επιμονή και το ήθος τους, καθώς και στους προπονητές για το έργο τους και ευχαρίστησε τους γονείς όλων των αθλητών που στηρίζουν τα παιδιά τους  και είναι παρόντες και αρωγοί σε κάθε προσπάθεια του Ομίλου.
Επεσήμανε ακόμη τη μεγάλη σημασία της νομιμοποίησης, μετά από πολλά έτη, των εγκαταστάσεων του Ν.Ο.ΚΑΤ. και τη καθοριστική συμβολή στην ολοκλήρωσή της, των μηχανικών Κώστα Σακκά και Χριστίνας Καρατζίδου, τους οποίους και ευχαρίστησε.
Επίσης με ιδιαίτερη θέρμη ευχαρίστησε το Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη και την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου για την άμεση και ουσιαστική ανταπόκριση σε κάθε αίτημα του Ν.Ο.ΚΑΤ. με σκοπό να εξασφαλιστούν οι καλύτερες το δυνατόν συνθήκες για τη προετοιμασία των αθλητών του.
Κατά την τελετή βραβεύτηκαν, όπως κάθε χρόνο, οι αθλητές του Ομίλου που διακρίθηκαν στον αθλητισμό και στα γράμματα. Ανάμεσα τους και η Παγκόσμια πρωταθλήτρια Κατερίνα Νικολαΐδου για τη 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στο διπλό σκιφ γυναικών και την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016
Τιμήθηκαν επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης για τη διαχρονική προσφορά τους στο Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης και τη σημαντική συμβολή τους στις επιτυχίες του, καθώς και ο προπονητής κωπηλασίας του Ν.Ο.ΚΑΤ Γιώργος Μπικογιάννης για την πρόκριση της αθλήτριάς του Κ.Νικολαΐδου στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ιδιαίτερη, ήταν η στιγμή κατά την οποία, μετά από απόφαση της Γ.Σ. του Ν.Ο.ΚΑΤ. ανακηρύχθηκε «Επίτιμος Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης» ο κος Σταύρος Κουνδής σε αναγνώριση της πολύτιμης προσφοράς του, στο Ν.Ο.ΚΑΤ. από τη θέση του αθλητή(ήταν ο 1ος αθλητής που εγγράφηκε στο Μητώο Αθλητών του Ομίλου) του Διοικητικού Παράγοντα (επί 10 έτη) και του Προέδρου. Ο κος Κουνδής λαμβάνοντας τον τιμητικό τίτλο, μετέφερε με τις αναμνήσεις του όλους τους παριστάμενους 5 δεκαετίες πίσω στο χρόνο, στις πρώτες προσπάθειες του ιδρυτή του Ν.Ο.ΚΑΤ. Ελευθέριου Κολλάρου και την εμπειρία του από τα πρώτα ιστορικά χρόνια του Ομίλου και τις επιτυχίες του. Ακολούθως σε αναγνώριση της πολύτιμης  και πολυετούς προσφοράς του, ανακηρύχθηκε «Επίτιμος Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης» ο κος Παναγιώτης Σεϊτανίδης, ο οποίος με 25ετή θητεία στα Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου, τα 18 από αυτά στη θέση του Προέδρου, επιτέλεσε ιδιαίτερα επιτυχημένο έργο. «Επίτιμο Μέλος» του Ν.Ο.ΚΑΤ. ανακηρύχθηκε ο κ.Ευστράτιος Τσιρόπουλος ως αναγνώριση της μεγάλης και άοκνης προσφοράς του στον Όμιλο, από τη θέση του διοικητικού παράγοντα επί 33 χρόνια.
Η τελετή έκλεισε με την απονομή ειδικής τιμητικής διάκρισης στον 4 φορές Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα, για την ανεκτίμητη προσφορά του στον Ελληνικό αθλητισμό και το Ολυμπιακό Ιδεώδες. Την πλακέτα απένειμε ο «Επίτιμος Πρόεδρος του Ν.Ο.ΚΑΤ.» Σταύρος Κουνδής.
ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟ 2015:
Νίκος Κακούρης & Θωμάς Καραμήτρος: Χρυσό μετάλλιο στη δίκωπο Νέων και Αργυρό μετάλλιο στη δίκωπο Ανδρών στο 81ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας.
Θωμάς Καραμήτρος, Νίκος Κακούρης, Ειρηναίος Ζέρβας και Λευτέρης Ευσταθιάδης: Χάλκινο μετάλλιο στη τετράκωπο Ανδρών στο 81ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας.
Χρήστος Χατζησαββίδης, Σωτήρης Νάστος, Κυριάκος Μαχαιρίδης, Αντώνης Τσέτσας και Ιωσήφ Τζιόμπανος(πηδαλιούχος):Χρυσό μετάλλιο στη τετράκωπο με πηδαλιούχο παίδων στο 81ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας.
Ουρανια Τσιβούλα και Ζωή Δανά: Χάλκινο μετάλλιο στη δίκωπο κορασίδων στο 81ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας.
Νίκος Τσελίκας, Γιώργος Καζάκας, Μάρκος Σταμκόπουλος, Κωνσταντίνος Ζαβαντίας: Χάλκινο μετάλλιο στη τετράκωπο παίδων στο 81ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας.
          ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΣΕ Α.Ε.Ι.
Μανιώτη Ζωή: Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ.
Κακούρης Νίκος: Χρηματοοικονομική Σχολή του Πανεπιστημίου Μακεδονία.
Καραμήτρος Θωμάς: Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Α.Π.Θ.
          ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΔΙΟΤΙ ΑΡΙΣΤΕΥΣΑΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Α΄Γυμνασίου: Μαρέτη Βασιλική, Ζιώγας Κωνσταντίνος, Κούρτη Κατερίνα, Σιανίδης Χρήστος, Κωστοπούλου Κωνσταντίνα, Καριπίδης Σάββας, Γκανάτσιος Αθανάσιος, Καρλέτσας Αθανάσιος.
Β΄Γυμνασίου: Γιαλένιου Ελένη, Κωστοπούλου Κατερίνα, Κυριακίδου Κωνσταντίνα, Τσαρούχα Μαρία, Γραμματόσης Νικόλαος, Νάστος Σωτήρης, Ηλιάδου Νίκη, Καλαϊτζίδου Αναστασία, Μπούφτας Μανώλης.
Γ΄Γυμνασίου: Χατζησαββίδης Χρήστος, Ζαβαντίας Κωνσταντίνος, Τομπρής Ιωάννης, Μαχαιρίδης Κυριάκος, Τσέτσας Αντώνης.

Α΄Λυκείου: Κυπαρίσση Ραφαηλία.