Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Στις  31-1-2016 έγιναν οι αρχαιρεσίες σε δύο σωματεία που ανήκουν στη δύναμη  του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης. Στο σωματείο Οικοδόμων Λεπτοκαρυάς και στο   σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κατερίνης. Χάρη στην παρουσία του ΠΑΜΕ   ακυρώθηκαν εν μέρει τα σχέδια του εργοδοτικού συνδικαλισμού, που για μια  ακόμα φορά  τα Δ.Σ αυτών των σωματείων σε συνεργασία  με τη διοίκηση του  Ε.Κ.Κ ετοίμαζαν  νέα πιο μαζική νοθεία από αυτή που έκαναν πριν τρία χρόνια.

 
Πρόκειται   για σωματεία  σφραγίδα, χωρίς καμία δράση στους  χώρους δουλειάς, χωρίς καμία πρωτοβουλία για να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων για τα καθημερινά τους προβλήματα,  με μια περιοδεία, με μια διαδήλωση, με μια διαμαρτυρία, κ.α. Αντίθετα οι διοικήσεις αυτές καλλιεργούν την υποταγή των εργαζομένων στην πολιτική του κεφαλαίου, την εργοδοσία και την κυβέρνηση. Πρόκειται  για   Σωματεία  εκλογικούς μηχανισμούς, που εμπλέκονται σε αυτά, εργοδότες, κυβερνητικοί παράγοντες, το ρουσφέτι, ο εκβιασμός κ.α., με αποκλειστικό στόχο τη  διαμόρφωση συσχετισμών  δυνάμεων στα  πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος όπως  είναι τα Ε.Κ.Κ., οι  Ομοσπονδίες και η ΓΣΣΕ.  Για να κρατούν το εργατικό κίνημα υποταγμένο  στις πολιτικές του κεφαλαίου. Τέτοια είναι σήμερα και η νόθα Διοίκηση του Ε.Κ.Κ.. Είναι  χαρακτηριστικό οτι στις αρχαιρεσίες των  δύο σωματείων  τα φαινόμενα  του εκφυλισμού και η μη τήρηση των στοιχειωδών καταστατικών διαδικασιών και του νόμου 1264  ήταν το κύριο χαρακτηριστικό.
Δεν υπήρξε κανένας διοικητικός και οικονομικός απολογισμός. Δεν έγινε εκλογή εφορευτικής επιτροπής. Οι εργαζόμενοι δεν ψήφιζαν με το βιβλιάριο ασθενείας, αλλά μόνο με την ταυτότητα, με αποτέλεσμα να μη διασφαλίζεται το φαινόμενο της διπλοψηφίας ή να ψηφίζουν και οι συνταξιούχοι. Στο σωματείο οικοδόμων Λεπτοκαρυάς οι αρχαιρεσίες έγιναν χωρίς δικαστικό αντιπρόσωπο στο καφενείο εν μέσω μουσικής και διπλοψηφιών. Και σαν  να μην  έφταναν όλα αυτά, στελέχη  του Ε.Κ.Κ.  αυτοδιορίστηκαν φύλακες των αρχαιρεσιών του Σωματείου Ιδιωτικών  Υπαλλήλων Κατερίνης και απαγόρευαν  με τραμπουκισμούς  και βρισιές στους  εκπροσώπους  της Εργατική Ταξικής  Ενότητας του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης και σε μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων να καταθέσουν ένσταση  για το κύρος  των  εκλογών στην εφορευτική επιτροπή.  Ευθύνη όμως  έχει και η δικαστική αντιπρόσωπος, πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής που αρνιόταν, επίμονα, να παραλάβει την ένσταση.. Όταν τελικά την παρέλαβε, το απόγευμα, μετά από αλλεπάλληλες αρνήσεις, δεν την έβαλε καν για συζήτηση  στην Εφορευτική Επιτροπή όπως είχε την υποχρέωση  να κάνει.
Η Εργατική Ταξική Ενότητα καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματα  τους και  να μην ανέχονται τέτοια φαινόμενα  εκφυλισμού  που προωθούν από κοινού  ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός  με τις εκάστοτε κυβερνήσεις και την εργοδοσία σέρνοντας  το συνδικαλιστικό κίνημα  στο δρόμο του εκφυλισμού.
Σήμερα οι εργαζόμενοι  απαιτείται να γυρίσουν τις πλάτες τους στον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό  που είναι συνένοχος  για την κατάσταση  που  βιώνει  σήμερα η εργατική τάξη. Η αλλαγή των συσχετισμών  δυνάμεων  στο εργατικό κίνημα, η ενίσχυση της δράσης του, η ενίσχυση των ταξικών  ενωτικών  χαρακτηριστικών και η  σύγκρουση  του εργατικού κινήματος με τις  πολιτικές του κεφαλαίου, της  κυβέρνηση  και της  Ε.Ε.. που φτωχοποιούν το λαό για τα κέρδη των  μονοπωλίων είναι μονόδρομος. Η  οικοδόμηση από την εργατική τάξη της  κοινωνικής  συμμαχίας  με  τους  μικρομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους , τις γυναίκες, τους  νέους, είναι αυτή που  μπορεί σήμερα να  βάλει φραγμό σε αυτήν την πολιτική ανοίγοντας το δρόμο για ριζικές αλλαγές  στην κοινωνία,  στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας!
Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!   

Γραφείο τύπου  Πιερίας Π.Α.ΜΕ.