Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Επιστολή Ε. Φωτόπουλου προς Χρ. Σπίρτζη για τη μεταφορά μαθητών και επιβατικού κοινού από τον ΟΑΣΘ

Επιστολή στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστο Σπίρτζη, με την οποία τον καλεί να δώσει λύση στο γενικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί αλλά και ειδικότερα στο ζήτημα της μεταφοράς μαθητών της Δημοτικής Κοινότητας Ανατολικού στο ΕΠΑΛ Χαλάστρας, έστειλε ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος. Με την επιστολή ζητείται, αν μη τι άλλο, να υπάρξει μέριμνα ώστε να εξυπηρετούνται οι υποχρεώσεις του ΟΑΣΘ προς τρίτους. 
 
Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο του ΟΑΣΘ Χρ. Στεφανίδη, στον Πρόεδρο του ΣΑΣΘ Γ. Παλαιστή και στην Αντιπεριφερειάρχη της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Β. Πατουλίδου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής.

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ Περιφέρειας και ΟΑΣΘ, ο τελευταίος είχε αναλάβει την υποχρέωση να μεταφέρει τους μαθητές από τη Δημοτική Κοινότητα Ανατολικού στο ΕΠΑΛ Χαλάστρας δωρεάν, με χρήση κάρτας απεριορίστων διαδρομών.

Επομένως, η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, εκτός από τις μετακινήσεις των δημοτών μας –κάτι που απασχολεί όλη τη Θεσσαλονίκη, δημιουργεί άμεσα πρόβλημα και στις μετακινήσεις των μαθητών. Επιπλέον, το γεγονός αυτό έχει ευθεία επίπτωση στην εκπαιδευτική διαδικασία πολλών εξ αυτών καθώς δεν είναι δυνατή η μετακίνησή τους με άλλον τρόπο.

Για το λόγο αυτό, ζητούμε την παρέμβασή σας ώστε να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον ΟΑΣΘ ή έστω να εξυπηρετούνται υποχρεώσεις του ΟΑΣΘ προς τρίτους όπως αυτή της δωρεάν μετακίνησης των μαθητών του Δήμου μας. Καθώς δεν διαφαίνεται μόνιμη λύση τις αμέσως επόμενες μέρες, σε κάθε περίπτωση παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για τις απαραίτητες ενέργειες ανακούφισης του επιβατικού κοινού.

Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Δέλτα
Ευθύμιος Θ. Φωτόπουλος»