Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Ανδρέας Βέτσος: ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ

Ανδρέας Βέτσος: ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ
Το προχθεσινό τραγικό αιματηρό τροχαίο συμβάν στο 13ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Κατερίνης-Ελασσόνας ανέδειξε, για μιαν ακόμη φορά, τις σοβαρές αβελτηρίες σχετικά με τις οδικές μας υποδομές.

Πέρα από τη συμβολή, καθοριστική εν προκειμένω, του ανθρώπινου λάθους, οι εγκληματικές αμέλειες όσων επί δεκαετίες είχαν την ευθύνη λήψης και υλοποίησης των αποφάσεων που επικαθορίζουν τη ζωή μας αποτελούν τον βασικό παράγοντα για την απώλεια και άλλων ανθρώπινων ζωών στους δρόμους.

Η έλλειψη σηματοδότησης στη συμβολή της εθνικής αυτής οδού με την οδό προς Βρύα-Ρητίνη-Ελατοχώρι, αλλά και συγκεκριμένου χώρου στάσης οχημάτων και ιδιαίτερα λεωφορείων σε συγκεκριμένα κρίσιμα σημεία της, όπως και κάθε εθνικής ή επαρχιακής οδού, αν και έχει συζητηθεί και ζητηθεί επανειλημμένα στο παρελθόν, συναντώντας όμως την πλήρη αδιαφορία, αποτελεί την κύρια αιτία για την πρόκληση τέτοιων τραγικών συμβάντων. Να μην ξεχνάμε, άλλωστε, τί έχει συμβεί και την περίπτωση της καθίζησης της οδού Βρύας-Ρητίνης και τον τρόπο αντιμετώπισής της. Κάνουν λόγο αρκετοί για ανάπτυξη, αλλά η κατάσταση του δρόμου για το χιονοδρομικό κέντρο του Ελατοχωρίου μέσω της εθνικής οδού Κατερίνης-Ελασσόνας είναι επεικώς οικτρή. Πώς θα προσελκύσεις επισκέπτες, όταν αυτοί καλούνται να διανύσουν μη ασφαλή, στον αναγκαίο βαθμό, οδό διέλευσης;

Εδώ και τώρα απαιτείται η τοποθέτηση και λειτουργία φωτεινού σηματοδότη στη συμβολή της εθνικής οδού Κατερίνης-Ελασσόνας με το δρόμο προς Βρύα-Ρητίνη-Ελατοχώρι, στο 13ο χιλιόμετρο. Δικαιολογίες πλέον δεν υπάρχουν. Για να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα.