Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Σύνδεση στο φυσικό αέριο στην Κατερίνη, αλλά για λίγους.... (Κάτι είναι και αυτό...)

➤ Από σήμερα ξεκινούν αιτήσεις για σύνδεση με το φυσικό αέριο, αλλά στο υπάρχον δίκτυο...
➤ 23 χιλιόμετρα η κάλυψη του δικτύου στην Κατερίνη.
➤ Θα δημιουργηθεί γραφείο της ΔΕΔΑ στην Κατερίνη.


Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Μπέττυς Σκούφα:



Ξεκινούν αιτήσεις για σύνδεση με το φυσικό αέριο στο υπάρχον δίκτυο - Συνάντηση της βουλεύτριας Πιερίας Ε. Σκούφα με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Έργων της ΔΕΔΑ στο περίπτερο της ΕΒΕΠ

Από σήμερα μπορούν οι πολίτες που επιθυμούν να συνδεθούν με το φυσικό αέριο να υποβάλλουν σχετική αίτηση στη Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Αερίου (ΔΕΔΑ, https://www.deda.gr ), στις περιοχές όπου υπάρχει το δίκτυο στην Κατερίνη. Η ΔΕΔΑ με δικό της περίπτερο συμμετέχει στην 9η ΕΒΕΠ Πιερίας & Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να ενημερώσει τον κόσμο για τις διαδικασίες που πρέπει να κάνουν για να συνδεθούν, οι οποίες είναι απλές και γρήγορες.

➤ Ξεκινούν οι αιτήσεις για σύνδεση

Την ικανοποίησή της εξέφρασε η βουλεύτρια Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα μιλώντας με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Έργων της ΔΕΔΑ κ. Αυγουστίνο Σγουράκη καθώς και με τον κ. Μανώλη Σφυροέρα, Διευθυντή Λειτουργίας, Συντήρησης και Δικτύων, σχετικά με την πορεία των εργασιών και τα οφέλη που θα προκύψουν για την Πιερία, και κυρίως για το γεγονός ότι θα μπορούν πλέον οι καταναλωτές να υποβάλλουν αιτήσεις για να συνδεθούν με το φυσικό αέριο. Στα 23 χιλιόμετρα στην Κατερίνη στα οποία υπάρχει το σύστημα υπογείων σωλήνων μέσης και χαμηλής πίεσης, οι καταναλωτές μπορούν πλέον να κάνουν αίτηση, προκειμένου να συνδεθούν από τους εμπόρους αερίου.

➤ Απλή διαδικασία τριών βημάτων

Η διαδικασία είναι απλή σε τρία βήματα: εγκατάσταση, σύνδεση και επιλογή παρόχου. Η ΔΕΔΑ αναλαμβάνει να φέρει το φυσικό αέριο μέχρι την πόρτα της οικίας ή της επιχείρησης, έπειτα από αίτηση που θα υποβληθεί για τη σύνδεση του ακινήτου με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου. Από εκεί και πέρα ο καταναλωτής θα πρέπει να μεριμνήσει για την εγκατάσταση της ανάλογης υποδομής και να επιλέξει τον πάροχο που θα του προμηθεύσει το φυσικό αέριο.

➤ Γραφεία στην Κατερίνη και ενημερωτικές συναντήσεις

Τις επόμενες ημέρες η εταιρία θα στεγαστεί σε γραφεία στην Κατερίνη, όπου θα ενημερώνει τους πολίτες για τη διαθεσιμότητα του δικτύου στην περιοχή, τις ευκολίες που μπορεί να παρέχει το φυσικό αέριο, τη διαδικασία σύνδεσης και τα προγράμματα χρηματοδότησης και εγκατάστασης που ταιριάζουν στην περίπτωση του κάθε πελάτη.

Στο πλαίσιο αυτό το περασμένο Σάββατο έγινε η πρώτη ενημερωτική συνάντηση στελεχών της ΔΕΔΑ με μηχανικούς, μηχανολόγους, τεχνικούς και επιχειρηματίες στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητήριου Πιερίας, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη στα μέσα Οκτωβρίου.

Στην Κατερίνη σύνδεση επί του παρόντος μπορεί να γίνει στις οδούς 16ης Οκτωβρίου, 19ης Μαΐου 25ης Μαρτίου, Αγίας Αικατερίνης, Εθνικής Αντιστάσεως, Θεσσαλονίκης, Παναγή Τσαλδάρη, Μητροπόλεως, Παρμενίωνος, πλατείας Ελευθερίας Σβορώνου κ.τλ.

Σύμφωνα με τα εγκεκριμένο επενδυτικό πλάνο η ανάπτυξη των δικτύων διανομής συνεχίζεται στην Κεντρική Μακεδονία και στην Πιερία συμπληρώνοντας το υπάρχον δίκτυο.



ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΜΠΕΤΤΥ) ΣΚΟΥΦΑ
Βουλεύτρια Πιερίας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Γραμματέας Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων