Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2018

Έχασε στο... Μακρυχώρι ο Πιερικός στην πρεμιέρα της Γ' Εθνικής. Θα καταθέσει ένσταση.

Την ήττα γνώρισε ο Πιερικός στην πρεμιέρα της Γ' Εθνικής από τον... Απόλλωνα Μακρυχωρίου με σκορ 1-0.  Ο Πιερικός όμως όπως αναφέρει η ανακοίνωση της διοίκησης θα καταθέσει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα γιατί...

ο διαιτητής ξεκίνησε αντικανονικά τον αγώνα χωρίς την παρουσία αστυνομικών και οι γηπεδούχοι δεν είχαν πρωτοκολλημένη άδεια διεξαγωγής του.

Επίσης ο Πιερικός έχει παράπονα για το γκολ που δέχτηκε το οποίο υποστηρίζει ότι είναι οφσάιντ.


Η ανακοίνωση του ΣΦΚ Πιερικός:


Σήμερα στο γήπεδο των Σοφάδων διεξήχθη το ποδοσφαιρικό παιχνίδι ανάμεσα στoν Απόλλων Μακρυχωρίου και τον Πιερικό.
Ο νομικός σύμβουλος του ΣΦΚ Πιερικός κ. Ρουμελιώτης με τον υπεύθυνο κ. Βασίλη Δαδάκο προσήλθαν πριν την έναρξη του παιχνιδιού στα γραφεία του διαιτητή κ. Λαθύρη και των βοηθών κ. Καλύβα και Λιτοσελίτη τυο συνδέσμου Φθιώτιδας , παρουσία του παρατηρητή και ζήτησαν μεταξύ άλλων την άδεια διεξαγωγής του παιχνιδιού με τον αντίστοιχο αριθμό πρωτοκόλλου από την κατά τόπου αρμοδιότητα Νομαρχία και διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε. Έγινε έρευνα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ πριν την έναρξη του αγώνα και δεν υπήρξε προσκομιζόμενη πρωτοκολλημένη άδεια διεξαγωγής.
Όταν ο κ. Ρουμελιώτης ζήτησε να του υποδειχθεί η συγκεκριμένη άδεια, παρουσία των βοηθών και του παρατηρητή , ο κ. Λαθύρης του συνδέσμου Φθιώτιδας δήλωσε ότι δεν γνώριζε για το συγκεκριμένο έγγραφο και ότι δεν είναι αρμοδιότητά του να γνωρίζει.
Η γηπεδούχος ομάδα εκλήθησε και παορυσίασε μόνο το έγγραφο του παραχωρητηρίου γηπέδου. Ο νομικός σύμβουλος κ. Ρουμελιώτης ζήτησε να κατατεθεί ένσταση στο φύλλο αγώνα και ο κ. Λαθύρης με τους βοηθούς του, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία τους με την ΚΕΔ, δήλωσαν ότι δεν ήταν υπεύθυνοι για το συγκεκριμένο έγγραφο και ως εκ τούτου ξεκίνησε το παιχνίδι μη νόμιμα , αφού αποτέλεσμα τούτου ήταν να μην υπάρχει παρουσία αστυνομικών οργάνων.
Ως εκ τούτου και χωρίς την παρουσία αστυνομικών οργάνων ξεκίνησε το παιχνίδι. Ο νομικός σύμβουλος κ. Ρουμελιώτης εισήλθε εκ νέου στα γραφεία των διαιτητών με συνοδεία του κ. Δαδάκου για να υποβάλει ένσταση μη νόμιμης διεξαγωγής του αγώνα και με ειρωνικό ύφος ο κ. Λαθύρης και οι επόπτες μας ανέφεραν αυτολεξί "ήρθατε σήμερα να παίξετε ή για να κάνετε ενστάσεις" !!!! δηλώνοντας ότι δεν ήταν αρμόδιοι για να πάρουν την ένσταση στο φύλλο αγώνα.
Μετά το τέλος του αγώνα όπου για την ιστορία έληξε 1-0 υπέρ της γηπεδούχου, όπου πέρα της ατυχίας της ομάδας μας με δύο δοκάρια υπήρξε και ακύρωση εσφαλμένως ως offside κανονικό γκολ της ομάδας μας προσήλθε εκ νέου η διοίκηση του ΣΦΚ Πιερικός για να υποβάλλει την εν λόγω ένσταση, πλην όμως ο διαιτητής με τους επόπτες δήλωσαν ότι δεν μπορεί να υποβληθεί η συγκεκριμένη ένσταση στο φύλλο αγώνα και δεν θα την δέχονταν , ως εκ τούτου υπογράφηκε το φύλλο του αγώνα εκ μέρους μας επιφυλασσόμενοι κάθε νομίμου ενέργειά μας.
Η διοίκηση της ΣΦΚ Πιερικός προσήλθε λοιπόν στα γραφεία των διαιτητών πριν την έναρξη, στο ημίχρονο και μετά την λήξη του αγώνα για να υποβάλλει την σχετική ένσταση περί αντικανονικής διεξαγωγής του αγώνα, πλην όμως δεν έγινε αυτή δεκτή από τους διαιτητές και τον παρατηρητή.
Μάλιστα στο ημίχρονο ως εξαίφνης παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο γήπεδο δύο αστυνομικά όργανα, τα οποία δήλωσαν ψευδώς ότι ήταν εκεί από την αρχή του αγώνα, πλην όμως είναι βέβαιον ότι προσήλθαν μετέπειτα κατόπιν τηλεφωνικής παραγγελίας των γηπεδούχων.
Μετά το τέλος του αγώνα επίσης μας υπέδειξαν ένα έγγραφο που δείχνει να είναι η άδεια διεξαγωγής του παιχνιδιού, το οποίο όπως δήλωσε ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν το είχε δει πριν την έναρξη, έγινε εκ νέου έλεγχος στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και από νομικό επιτελείο στην Κατερίνη, που όμως μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει το συγκεκριμένο έγγραφο, πολύ περισσότερο με πρωτόκολλο προ 48 ωρών.
Ο Πιερικός πιστός στην ένδοξη ιστορία του είναι υποχρεωμένος να καταθέσει ένσταση στην ΕΠΟ και είναι δεδομένο ότι θα δικαιωθεί και θα εφαρμοστούν τα νόμιμα, που είναι η κατακύρωση του παιχνιδιού υπέρ της ομάδας μας, η τιμωρία της γηπεδούχου ομάδας, αλλά και η διαγραφή του διαιτητή κ. Λαθύρη από τον πίνακα διαιτητών, που ξεκίνησε αντικανονικά χωρίς παρουσία αστυνομικών οργάνων το παιχνίδι.
Πρωί της επόμενης ημέρας θα σταλεί εξώδικο κατά παντός υπευθύνου και κατά της κατά τόπου αρμόδιας Νομαρχίας για να δοθεί ο αριθμός πρωτοκόλλου του συγκεκριμένου εγγράφου εάν και εφόσον υπάρχει, αλλά και να αποφευχθεί η οποιαδήποτε παρατυπία
Δηλώνουμε ότι δεν έχουμε το παραμικρό παράπονο από την γηπεδούχο ομάδα και την διοίκησή της, τους ευχαριστούμε για την άριστη φιλοξενία τους και είναι σίγουρο ότι θα τύχουν ανάλογης φιλοξενίας στον δεύτερο γύρο στην Κατερίνη τους οποίους και ευχόμαστε καλή αγωνιστική σεζόν.


Εκ της διοικήσεως
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ