Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Πόσο καλά ξέρεις την Ελλάδα; Οι απαντήσεις στο 5ο τεστ γνώσεων

Δυσκολευτήκατε αρκετά (δεν έχετε και άδικο...) στο 5ο τεστ γνώσεων της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" που θέμα του είχε "Πόσο καλά ξέρεις την Ελλάδα;". Δείτε τις απαντήσεις:















(1) Ο πύργος του ωρολογίου της πόλης των Γρεβενών (Το Ρολόι). Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης στο σημείο που γίνεται η λαϊκή. Χτίστηκε το 1776, καταστράφηκε το 1821 και ανακαινίστηκε το 1906 και το 2010. Το ύψος του ξεπερνάει τα 15 μέτρα.


(2) Λιμάνι Θεσσαλονίκης. Όπως το βλέπουμε από την δυτική είσοδο της πόλης.


(3) Οχυρά Ρούπελ. Αμυντικό συγκρότημα (ένα από τα 21 συνολικά αμυντικά συγκροτήματα με την ονομασία "Οχυρά") κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων που έφερε το όνομα Γραμμή Μεταξά, με συνολικό ανάπτυγμα καταφυγίων 1.849 μέτρα και μήκος στοών 4.251 μέτρα.


(4) Το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Βόλο. Η μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα τσιμέντου του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ.


(5) Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Έμπνευση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Χαρίλαου Τρικούπη για την γεφύρωση των τριών χιλιομέτρων που χωρίζουν το Ρίο από το Αντίρριο. Ολοκληρώθηκε το 2004.


(6) Σταθμός Λαρίσης. ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Αθήνας είναι ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της πρωτεύουσας και εξυπηρετεί τα υπεραστικά δρομολόγια των τραίνων προς τη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη και άλλες μεγάλες πόλεις και χωριά της ηπειρωτικής Ελλάδας.


(7) Το άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες. Το Ηρώο των Θερμοπυλών, κατασκευάστηκε το 1955 από τον γλύπτη Βάσο Φαληρέα. Η μορφή του Βασιλιά Λεωνίδα, βασίστηκε σε αρχαίο πολεμιστή που ανέσκαψε η Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή το 1920 και τον ταύτισε με τον Βασιλιά Λεωνίδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ηρώο των Θερμοπυλών κατασκευάστηκε και στήθηκε με δαπάνες Ελλήνων της Αμερικής.


(8) Τα Μετέωρα στην Καλαμπάκα. Τα μοναστήρια των Μετεώρων χτισμένα στις κορυφές βράχων από ψαμμίτη, περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.


Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή!