Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι στο εμπόριο, στις υπηρεσίες, στην παραγωγή,


Η νέα συμφωνία που ετοιμάζονται να κλείσουν κυβέρνηση-κουαρτέτο έρχεται για μια ακόμη φορά να μας δείξει πως τα παζάρια και οι διάλογοί τους όχι μόνο δεν είναι προς όφελος των εργαζομένων, αλλά θα δεχτούμε και νέο χτύπημα στα δικαιώματά μας. Το καινούργιο παραμύθι των αντίμετρων που διατυμπανίζει η κυβέρνηση, έρχεται να προστεθεί στη δίκαιη ανάπτυξη και οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που θα κληθούν να πληρώσουν το τίμημα. Η μείωση του αφορολόγητου ορίου, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και το τσάκισμα της συνδικαλιστικής δράσης, είναι μέτρα που παίρνονται για τη διασφάλιση των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων και που θα οδηγήσουν τον εργαζόμενο λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Κανένας εργαζόμενος να μην έχει αυταπάτες! Το 4ο μνημόνιο είναι προ των πυλών και οι κοκορομαχίες κυβέρνησης και λοιπών αστικών κομμάτων, έχουν να κάνουν με το ποιος θα μπορούσε καλύτερα να ικανοποιήσει τις επιταγές των μεγαλοεργοδοτών. Ο ίδιος ο ΣΕΒ και οι άλλες εργοδοτικές ενώσεις, έχουν χρόνια που πιέζουν για πλήρες τσάκισμα μισθών, για κατάργηση των Σ.Σ.Ε., για περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης. Συνοδοιπόροι τους σε αυτόν τον κατήφορο είναι και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, η οποία μέχρι και μνημόνιο συνεργασίας με το ΣΕΒ υπέγραψε.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Να βάλουμε ένα τέλος στον εφησυχασμό, το φόβο, στη λογική της ανάθεσης! Η υπομονή μας και η μείωση των απαιτήσεων μας, κάνει το κεφάλαιο αδηφάγο. Η επίθεση που δεχόμαστε δεν έχει τελειωμό. Το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας δε μπορεί να είναι οι μισθοί πείνας, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, η αβεβαιότητα για το τι θα ξημερώσει αύριο.

Οργάνωση και Αγώνας παντού! Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, βάζοντας μπροστά τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες, να παλέψουμε για να μπλοκάρουμε τα σχέδια κυβέρνησης, εταίρων και μεγαλοεργοδοτών. Να αναπτύξουμε μορφές αλληλεγγύης και να γυρίσουμε την πλάτη σε όσους μας θέλουν διαιρεμένους, απελπισμένους, απομονωμένους. Να μαζικοποιήσουμε τα σωματεία μας και να πορευτούμε στο δρόμο της πάλης για κατακτήσεις που θα καλυτερέψουν τη ζωή μας.

Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και τους συμμάχους της, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. την Παρασκευή 7 Απρίλη και ώρα 6:30 στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.