Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Αφιέρωμα για το "Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου" στην ΕΡΤ3

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου αδικείται κατάφορα όταν η περιγραφή του περιορίζεται μόνο στην ανάδειξή του ως χώρος αναψυχής και διασκέδασης.

Το Χωριό της Φλέμινγκ είναι, κυρίως, ένας χώρος κοινωνικής αντίστασης και παραγωγής κοινωνικού κεφαλαίου ο οποίος αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο την ανάγκη αποφυγής ευτελών προτύπων που τόσο πολύ έχουν αποπροσανατολίσει την κοινωνία μας.

Στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, εδώ και χρόνια τώρα, μια άρτια οργανωμένη ομάδα πολιτών καλλιεργεί αξίες στις οποίες, δυστυχώς, η ελληνική κοινωνία έχει να επιδείξει μόνο ασθενικές επιδόσεις.

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου είναι ένας χώρος καλλιέργειας κοινωνικής συνείδησης και συλλογικής ευθύνης η οποία στις μέρες μας θυσιάζεται στον βωμό της προστασίας μίας νοσηρής αντίληψης περί ατομικότητας.

Αυτό το Χωριό παρουσιάζει η ΕΡΤ3 στην τηλεοπτική της εκπομπή «Αντιδραστήριο» την Παρασκευή 28 και Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018, στις 7 το βράδυ.

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου είναι ανοιχτό καθημερινά μέχρι και την 30η Δεκεμβρίου, από τις 17:30 έως τις 22:30 και βρίσκεται στην Οδό Φλέμινγκ, δίπλα στο άνετο πάρκινγκ των Δικαστηρίων της Κατερίνης. Περισσότερες πληροφορίες: www.otoposmou.gr


Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ - Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)