Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Από αύριο η διάθεση κουπονιών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε 880 πολύτεκνες οικογένειες για δωρεάν αγορές από τις λαϊκές της Θεσσαλονίκης

Αρχίζει από αύριο η δωρεάν διάθεση κουπονιών για τις αγορές προϊόντων από τις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης στις 880 πολύτεκνες οικογένειες, που είναι δικαιούχοι της δράσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.


Από τη δράση της Περιφέρειας θα ωφεληθούν περίπου 4.000 παιδιά πολύτεκνων οικογενειών, όπως και οι επαγγελματίες και παραγωγοί των λαϊκών αγορών της Θεσσαλονίκης, που στο αγοραστικά υποτονικό διάστημα του πρώτου δίμηνου του έτους, θα έχουν αυξημένη κίνηση.

Η διάθεση των δωρεάν κουπονιών συνολικής αξίας 220.000 ευρώ πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά από την Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

«Κάθε χρόνο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύει μια κατηγορία από τις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, για να μπορέσει να πάρει οικονομική ανάσα και να γεμίσει το τραπέζι της, με ποιοτικά προϊόντα από τις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης. Πέρσι, από την αντίστοιχη δράση ενισχύθηκαν τα μέλη των μονογονεϊκών οικογενειών, ενώ φέτος των πολύτεκνων, για δωρεάν αγορές προϊόντων από τις λαϊκές. Επιλέγουμε νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα για να τους προσφέρουμε όση βοήθεια μπορούμε, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής της Περιφέρειας, που πάντως δεν περιορίζεται μόνο στη δράση των δωρεάν κουπονιών. Θέλω να ευχαριστήσω τους επαγγελματίες και παραγωγούς των λαϊκών αγορών της Θεσσαλονίκης για την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν απέναντι στους συμπολίτες μας οι οποίοι δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν ακόμη και τα προς το ζην. Όλοι μαζί σε αγαστή συνεργασία είμαστε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη, προκειμένου ειδικά αυτές τις μέρες κανένα σπίτι να μη στερηθεί από στοιχειώδη αγαθά», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Μεταξύ των δικαιούχων περιλαμβάνονται εκατοντάδες οικογένειες με τέσσερα παιδιά, αλλά και 41 οικογένειες με πάνω από επτά παιδιά η καθεμιά. Κάθε ωφελούμενη πολύτεκνη οικογένεια θα λάβει κουπόνια συνολικής αξίας 250 ευρώ, τα οποία θα μπορεί να χρησιμοποιήσει έως το τέλος Φεβρουαρίου 2019 για να προμηθεύεται είδη που πωλούνται στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα καταβάλλει το τελικό ποσό στους:

1.Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Θράκης.
2.Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Θράκης.

Οι πωλητές των λαϊκών αγορών, τα είδη των οποίων θα προμηθεύονται οι δικαιούχοι με τη χρήση των κουπονιών, θα εισπράξουν το ποσό που τους αναλογεί μέσω της Ομοσπονδίας στην οποία ανήκουν.

Οι πολύτεκνες οικογένειες που δικαιούνται τα δωρεάν κουπόνια, ειδοποιούνται από σήμερα τηλεφωνικά, θα μπορούν να τα παραλάβουν από το νέο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (26ης Οκτωβρίου 64, δεύτερος όροφος, γραφείο 24).

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι υλοποιήσαμε τη δράση εγκαίρως και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τα δωρεάν κουπόνια, σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη, κατά τη διάρκεια των γιορτών και μέχρι το τέλος του 2018. Υλοποιούμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και είμαστε αποφασισμένοι να το συνεχίσουμε. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται δίπλα στους πολίτες, γνωρίζει τις ανάγκες τους και υλοποιεί πολιτικές απόλυτα προσαρμοσμένες, στην ικανοποίησή των αναγκών τους. Οι πόροι των 220.000 ευρώ που προβλέπονται για τη διάθεση των κουπονιών, προέρχονται από τα τέλη των λαϊκών αγορών και στο πλαίσιο της αρχής της ανταποδοτικότητας επιστρέφονται μέσω της πληρωμής των κουπονιών, στους πωλητές των Λαϊκών Αγορών. Θέλω να ευχαριστήσω τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία των επαγγελματιών και παραγωγών στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης, που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό μας, ενίσχυσαν την προσπάθεια μας και στηρίζουν την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ