Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ


Από την Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνεται ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, κατά την περίοδο της Πρωτοχρονιάς, θα χοροστατήσει και θα ιερουργήσει, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: 


· Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, 7.30-10.30 το πρωί, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σφενδάμης.

· Τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου, 9.00-1.00 το πρωί, θα ακούσει πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.

· Την ίδια ημέρα, 6.00-8.00 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Κατερίνης. Στη συνέχεια θα ευλογήσει και θα διανείμει την καθιερωμένη βασιλόπιττα, ενώ θα δεχθεί εόρτιες ευχές στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.


· Την ίδια ημέρα, 11.00 βράδυ-12.30 ξημερώματα, θα ιερουργήσει στη Θ. Λειτουργία, που θα τελεστεί για την Υποδοχή του Νέου Έτους στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης. Θα αναγνωσθεί η Ευχή εισόδου στο Νέο Έτος, ενώ θα ακολουθήσει η ευλόγηση και η διανομή της βασιλόπιττας.


· Την Πρωτοχρονιά, Τρίτη 1 Ιανουαρίου, 10.30-11.00 το πρωί θα τελέσει τη Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, με την παρουσία των τοπικών Αρχών.


Επίσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλεως και πάσης Λιβύης κ. Θεοφύλακτος:

· Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, 7.30-10.30 το πρωί, θα ιερουργήσει στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης.

· Την Τρίτη 1 Ιανουαρίου, 7.00-11.00 το πρωί, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου και στη συνέχεια θα τελέσει τη Δοξολογία για την είσοδο στο Νέον Έτος.