Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

"ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ"

Επίσκεψη του Προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Πιερίας στην Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και στον Αρχηγό του Σώματος ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ.


Την 20-12-2018 εκδόθηκε δελτίου τύπου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας σε διάφορα πανελλαδικής εμβέλειας ηλεκτρονικά μέσα και στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο του Ν. Πιερίας, με τίτλο «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 18-12-2018 ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.» ή «ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΚΑΤΕΧΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ»


Κι ενώ την προηγουμένη της συνάντησης, δηλ. στις 17-12-2018 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, εν τούτοις ο Πρόεδρος, ο Γραμματέας και εν γένει το Προεδρείο δεν προέβησαν σε καμία απολύτως αναφορά ή πληροφόρηση των μελών του Συμβουλίου για τη μετάβασή τους την επομένη στο Αρχηγείο της Αστυνομίας και την επικείμενη συνάντηση.

Μας απέκρυψαν απαράδεκτα το γεγονός, ενώ είχαν υποχρέωση στα πλαίσια των δημοκρατικών διαδικασιών του Συμβουλίου να θέσουν την ενέργειά τους ενώπιον του Συμβουλίου προς λεπτομερή συζήτηση των αιτημάτων και έγκριση της μετακίνησης.

Μάλιστα το Προεδρείο του Συμβουλίου της Ένωσης που οπωσδήποτε έκλεισε την προσδιορισθείσα ημερομηνία της συνάντησης αρκετές ημέρες πριν και είχε κατάλληλο χρόνο για ενημέρωση, μας αγνόησε παντελώς.

Επίσης ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας εξέδωσαν το Δελτίο Τύπου με την χρήση του όρου «Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας», ωσάν να είχαν τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου, ενώ είχαμε πλήρη άγνοια.

Εξάλλου, σύμφωνα με το Δελτίου Τύπου, τα αιτήματα που έθεσαν, είναι γνωστό ότι βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης και κατ΄επανάληψη έχουν τεθεί από την ηγεσία και προσωπικά από τον Πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ όπως πχ:

 Μετακινήσεις αστυνομικών ΟΠΚΕ και Διμοιριών Υποστήριξης,

 ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας για την προμήθεια οχημάτων που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της υλοποίησης,

 Ομοίως στο τελικό στάδιο η συμπλήρωση ή αντικατάσταση του εξοπλισμού των Διμοιρίών Υποστήριξης με την υπ΄ αριθ. 22/08-10-2018 Σύμβαση Προμήθειας του Αρχηγείου αλλά και μέσω της Δνσης Πιερίας σε επίπεδο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κατόπιν πρόσφατων σχετικών υπηρεσιακών αιτημάτων μου ως Αξιωματικού της Διμοιρίας Υποστήριξης Πιερίας.

Συμπεραίνεται επομένως ότι το Προεδρείο της Ενωσής μας αφού δεν έθεσε προς συζήτηση την ενέργειά του ενώπιον του Δ.Σ. της Ένωσης, δεν έλαβε εγκριτική απόφαση του Συμβουλίου και αγνόησε τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., ή ενήργησε ιδιωτικά, ή έκανε χρήση, όπως και στο Δελτίου Τύπου, εν αγνοία μας, του ονόματος της Ένωσής μας.

Όμως ανεξάρτητα από τα ανωτέρω, θα θέλαμε να πληροφορηθούμε επακριβώς, εάν ο Πρόεδρος της Ένωσης Πιερίας κατέθεσε στους φυσικούς και πολιτικούς παράγοντες υπόμνημα με αιτήματα ή θέσεις, τη θεματολογία της προφορικής συζήτησης καθώς και αν παρουσία της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας του σώματος έθιξε ζητήματα σχετικά με το συνδικαλισμό της Αστυνομίας και τη δράση του στις μέρες μας.

Παρακαλούμε, όπως απαιτεί το πνεύμα ενωτικότητας που πρέπει να διακρίνει τη συλλογική δράση κάθε Ένωσης και με γνώμονα το συμφέρον των μελών μας διαμέσου της εκπροσώπησης, των κοινών αποφάσεων και δημοκρατικών διαδικασιών, να πληροφορηθούμε τα μέλη του Ν. Πιερίας, λεπτομερώς τους λόγους μη γνωστοποίησης της πρωτοβουλίας και το αποτέλεσμα των εν λόγω επαφών.


Τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Πιερίας

ΞΟΜΑΛΗΣ Κωνσταντίνος
ΦΟΥΡΝΙΑΔΗΣ Αναστάσιος
ΜΑΚΡΗΣ Αθανάσιος