Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

"Εμβληματική" παρέμβαση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Κατερίνη (Πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομοι κ.α.)

Παρεμβάσεις αστικής ανάπτυξης στον Δήμο Κατερίνης θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον οικείο Δήμο, έπειτα από την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.


Το έργο θα υλοποιηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους και έχει διπλό στόχο. Αφενός την προστασία του περιβάλλοντος, αφετέρου τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη.

Στο Δήμο Κατερίνης  εγκρίθηκε η υλοποίηση βιοκλιματικών αναπλάσεων στο δίκτυο κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και διαδρομών πεζών και ποδηλάτων. Πρόκειται για μια εμβληματική παρέμβαση στον αστικό ιστό της Κατερίνης, καθώς προβλέπονται επεμβάσεις σε οδούς της πόλης και συγκεκριμένα στο εμπορικό κέντρο, αλλά και στους δρόμους που συμβάλουν σ’ αυτό.

«Η παρέμβαση που υλοποιούμε στην Κατερίνη αφορά σε μια πολύ σημαντική ανάπλαση του εμπορικού κέντρου, η οποία θα βελτιώσει σημαντικά τη λειτουργικότητά του και την εικόνα του. Είναι μια συνολική παρέμβαση στην καρδιά της πόλης, στην καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών, που θα δημιουργήσει ένα νέο περιβάλλον, πιο βιώσιμο, πιο λειτουργικό, πιο ανθρώπινο. Είναι παράλληλα ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της εμπορικότητας της περιοχής», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Οι επεμβάσεις που προγραμματίζονται αφορούν πρωτίστως σε αναπλάσεις των κοινόχρηστων χώρων, ώστε να επανακαθοριστούν οι διαδρομές κίνησης των πεζών και κατ’ επέκταση των οχημάτων, αλλά και να ενταχθούν διαδρομές ποδηλάτου στον υφιστάμενο και περιορισμένο κοινόχρηστο χώρο.

Προβλέπεται ανακατασκευή πεζοδρομίων, δημιουργία ποδηλατοδρόμων, δημιουργία χώρων στάθμευσης, αποχετευτικά έργα, σήμανση, έργα πρασίνου και οδοφωτισμός. Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 3 εκατομμύρια ευρώ.