Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Αθλητών Στίβου στην Κατερίνη

Περισσότεροι από 400 αθλητές - αθλήτριες και φίλοι του αθλητισμού από όλη την Ελλάδα έλαβαν μέρος στον καθιερωμένο αυτό αθλητικό θεσμό. Από τους αγώνες, δεν έλειψαν οι μεγάλες επιδόσεις και τα προσωπικά ρεκόρ, σε όλα τα αγωνίσματα, με τις εντυπώσεις όμως να τις κερδίζει η προσπάθεια και η συμμετοχή σε ηλικίες από 35 έως 100 ετών.

Ευγενής άμιλλα, ρεκόρ και συγκίνηση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Αθλητών ΣτίβουΤο πρωτάθλημα συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Ομοσπονδία Βετεράνων Αθλητών Στίβου, ο ΣΕΒΑΣ Πιερίας και ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού & Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης.


Την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Θεόδωρος Παυλίδης, ο οποίος - εκ μέρους του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη - καλωσόρισε τους αθλητές και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στις προσπάθειές τους. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, εκπρόσωποι του ΟΕΒΑΣ, καθώς και του ΣΕΒΑΣ Πιερίας, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον Δήμο Κατερίνης και τον ΟΠΠΑΠ, για την καθοριστική τους συμβολή στην άρτια διεξαγωγή των αγώνων. Ακολούθησε ο όρκος του αθλητή, ενώ ειδική αναφορά έγινε στην πρόσφατη απώλεια του Στέλλιου Αγγλούπα (τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή), καθώς ο εκλιπών αποτέλεσε σημαντική μορφή του κλασικού αθλητισμού στη χώρα μας, με σημαντικές διακρίσεις στο αγώνισμα της δισκοβολίας.

Ευγενής άμιλλα, ρεκόρ και συγκίνηση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Αθλητών ΣτίβουΤο πρωτάθλημα, το οποίο κατά κοινή ομολογία στέφθηκε από αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία πρόσφερε συγκινήσεις, θέαμα στους δεκάδες φίλους του στίβου που βρέθηκαν στο Α’ ΔΑΚ και χειροκρότησαν με θέρμη τους αθλητές σε όλα τα αγωνίσματα (ρίψεις, άλματα, ταχύτητες, ημιαντοχή κ.ο.κ.).

Παράλληλα, οι αγώνες αποτέλεσαν και πρόκριμα για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη, καθώς και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στη Γαλλία.