Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Στην 45η Συνέλευση της Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου ο Ζήσης Ζάννας


Σημαντικές επαφές είχε ο βουλευτής Πιερίας Ζήσης Ζάννας κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του σε επίσημη αποστολή της Βουλής, στην 45η Κοινοβουλευτική Συνέλευσης της Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου (ΟΣΕΠ) που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Μολδαβίας την περασμένη εβδομάδα.
Ο κ. Ζάννας ήταν μεταξύ των επίσημων ομιλητών της Συνέλευσης, όπου αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία που έχει η χρήση των νέων τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας για την επανεκκίνηση της οικονομίας και της παραγωγής, με βασική προϋπόθεση την ενίσχυση των επενδύσεων και τον εκσυγχρονισμό της υπάρχουσας νομοθεσίας.

Ο βουλευτής επισήμανε επίσης την ανάγκη διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ των χωρών της ΟΣΕΠ, με στόχο την ενίσχυση της δημοκρατίας και της κάλυψης των κοινωνικών αναγκών των πολιτών αλλά και της οικονομικής ανάπτυξης. Ακόμη, τόνισε ότι σήμερα όσο ποτέ χρειαζόμαστε τη συνεργασία, το διάλογο και την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας, σε ένα περιβάλλον γεωπολιτικής ρευστότητας που απειλεί την σταθερότητα, την οικονομική και κοινωνική πρόοδο, την ευημερία και την ειρήνη.

Ο κ. Ζάννας αναφέρθηκε και στη σύγχρονη δικτατορία των αγορών σε βάρος των λαών και των κοινωνιών, σημειώνοντας ότι έχει παραγκωνιστεί η πολιτική ή καθίσταται υποχείριο στις ανάγκες της φιλελεύθερης οικονομίας της αγοράς. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι στη χώρα μας τα τελευταία πέντε χρόνια βιώνουμε την εφαρμογή αυτής τις λογικής στην πιο ακραία της μορφή,  με μέτρα ακραίας λιτότητας, μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, τεράστια αύξηση της ανεργίας, καταστροφή της παραγωγικής βάσης, οδηγώντας την χώρα σε ανθρωπιστική κρίση. «Τα Μνημόνια στην Ελλάδα ήταν ένας βίαιος τρόπος να εφαρμοστούν άδικα και τελικά λανθασμένα μέτρα και νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υποτίθεται πως θα έδιναν τέλος στην οικονομική κρίση στην χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά.

Στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού λαμβάνουν μέρος βουλευτές από 12 εθνικά κοινοβούλια  με στόχο την παροχή νομικής βάσης για εμπορική, πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική συνεργασία ανάμεσα στα κράτη – μέλη του οργανισμού και τη γενικότερη ανάπτυξη των χωρών του Εύξεινου Πόντου.