Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «Ο ΑΡΓΟΣ» : ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «Ο ΑΡΓΟΣ» : ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Πρόσφατη ανακοίνωση του Διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Μυστρίδη, αναφέρεται στην απαγόρευση σίτισης των αδέσποτων ζώων από το προσωπικό του Νοσοκομείου.

Σχετικά με την ανακοίνωση αυτή, νιώθουμε την υποχρέωση να σχολιάσουμε τα εξής:


Σε όλη την Ελληνική Επικράτεια δεν παρουσιάστηκε τόσα χρόνια παρόμοιο πρόβλημα, όπου με συγκεκριμένη εντολή να απαγορεύεται στο προσωπικό νοσοκομείου η προσφορά και η φροντίδα σε αδέσποτα ζώα.

Προφανώς το Νοσοκομείο Κατερίνης με τη συγκεκριμένη απόφαση του νέου Διοικητή πρωτοτύπησε.

Ο προηγούμενος Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Φαρμάκης όταν εμφανίστηκαν στο χώρο του νοσοκομείου αδέσποτα, ήρθε σε επαφή με το σωματείο μας και ζήτησε βοήθεια ώστε να βρεθεί μια λύση για να μπορούν τα ζώα αυτά να είναι προστατευμένα από ασθένειες και επομένως να μην αποτελούν πηγή παραμικρού κινδύνου για τους πολίτες. Από κοινού λοιπόν στειρώσαμε τα αδέσποτα, τα εμβολιάσαμε και τα αποπαρασιτώσαμε χωρίς να δημιουργούν κανένα πρόβλημα στο χώρο του νοσοκομείου. Τα αδέσποτα σκυλιά επί Διοίκησης κ. Φαρμάκη ήταν περίπου 3-4 . Υπάρχει και ανάλογο ευχαριστήριο δημοσίευμα, του κ. Φαρμάκη προς εμάς.

Λίγο πολύ σε όλα τα νοσοκομεία υπάρχουν αδέσποτα ζώα. Επίσης και κάποιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ήρθε σε επαφή μαζί μας και ζήτησε τη βοήθεια μας για τα αδέσποτα που είχε στο χώρο του.

Κύριε Διοικητά,

Προφανώς δεν υπονοείτε ότι το υπαλληλικό προσωπικό του νοσοκομείου Κατερίνης σπαταλά πολύτιμο χρόνο από την εργασία του και την φροντίδα των ασθενών με το να δείχνει την ελάχιστη ευαισθησία σε αδέσποτα και αβοήθητα ζώα.

Αν ο φόβος σας είναι ότι τα ζώα αυτά είναι επικίνδυνα για την μετάδοση ασθενειών και αφού ο ίδιος ισχυρίζεστε ότι είστε φιλόζωος και μάλιστα ιδιοκτήτης τριών ζώων, δεν θα ήταν ευκολότερο αντί να προβείτε σε εντολές που καταδικάζουν τα συγκεκριμένα ζώα σε ασιτία να μεριμνήσατε για τον έλεγχο αυτών των ζώων τα οποία είναι συγκεκριμένα και σε πολύ μικρό αριθμό;

Ο τομέας της υγείας είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Κάθε μέρα, παρά τις προσπάθειες του προσωπικού και της Διοίκησης του Νοσοκομείου παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις στην παροχή υγείας των πολιτών. Προφανώς σε πρώτη προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών, όμως η αντιμετώπιση που επιφυλάσσουμε όλοι μας στα ζώα αποτελεί κριτήριο αξιολόγησης του πολιτισμού μας και της ανθρωπιάς μας.



Εκ του Δ.Σ. 

Ο Πρόεδρος
Ηλίας Χρυσικός